Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Гіркий солод

«Може, в мене проблеми з вухами? Може, я не чую? Адже рот в нього відкривається. Та ні, чую тікання годинника. А може, він людина-амфібія? Налию-но я йому води, а то ще вклякне тут перед мною.

– Попийте водички. Не соромтесь, розповідайте. Наскільки я зрозумів, ви претендуєте на посаду вчителя англійської мови в нашій школі, так?

– Так.

Хух, нарешті розговорився! Якщо він дітям такими темпами викладатиме англійську, то малі не те що нову мову не вивчать, але й українською розівчаться розмовляти.

–Розкажіть, які б методики ви використали для ефективного вивчення англійської мови?

– За моєю методикою дитина може вивчити англійську за три тижні.

– Нічого собі експрес-курс! А що вони вивчатимуть наступні дванадцять років?!

Чоловік сконфузився і, хвильку подумавши, відповів.

– Інші мови.

– Я жартую. Особисто я не проти, щоб діти і за день англійську вивчили. А як у вас з математикою?

– До чого тут математика? Я – викладач англійської, одне до другого нічого не має.

– Викладачу англійської треба добре знати математику.

– Ну, тоді з математикою в мене все гаразд.

– Давайте перевіримо. Ви в гороскопи вірите?

– Англійська, математика, гороскопи, у вас справді школа, а не цирк якийсь? – обурено запитав гість.

– Ви просто скажіть, чи вірите.

– Вірю.

– Тоді допоможіть мені вирішити задачку. У світі живе біля шести мільярдів людей, так?

– Так.

– Знаків гороскопу є дванадцять, так?

– Так.

– Якщо ми поділимо шість мільярдів на дванадцять, то отримаємо шістсот мільйонів козерогів, чи шістсот мільйонів терезів, так?

– Ну так.

– От беремо ми із гороскопу запис на тиждень, наприклад, для козерогів: "Вам цього тижня краще утримуватись від здійснення фінансових операцій." То це виходить, що шістсот мільйонів жителів планети мають відмовитись від здійснення фінансових операцій?

– Я не розумію, як це все пов’язано. Мене викликали на співбесіду щодо англійської мови, я згадав про свою методику вивчення мови, а ви починаєте тут гру про математику та про гороскопи!

– Ще дайте мені з хвилину і зрозумієте, до чого я веду. Продовжимо вирахунки, але вже з англійською. Дотепер ми просто розминались. Для того, щоб вивчити англійську мову, що потрібно?

– Слова, граматика, ідіоми.

– Добре, дуже добре. Щоб вільно розмовляти англійською, треба знати близько 45 000 слів. А три тижні – це скільки днів?

– Двадцять один.

– Отож, ділимо сорок п’ять тисяч на двадцять один. Отримуємо трохи більше ніж дві тисячі. Тож за вашою методикою дитині потрібно вивчити дві тисячі слів за один день. Тепер поясніть мені, як ви збираєтесь це зробити?

– Еееее... Чоловік видав лише цей звук і замовк, знову запала тиша. Тепер він далі, як риба, беззвучно відкривав свого рота.

Оскільки відвідувач «завис», Вінсент зайшов в Інтернет і завантажив перший-ліпший сайт про риб. Заглибився у читання, поки чоловік навпроти нього й далі, як риба, відкривав та закривав рота. Вінсент досі навіть не міг собі уявити, наскільки різними можуть бути риби. Найперший із стереотипів, що мусив би зламати в своїй голові – те, що риби  живуть у воді. Виявляється, що ні, не всі риби живуть у воді, є й такі, що мешкають в земляних дірках, і такі, що поселяються на кронах дерев. По друге, завжди думав, що риби плавають, а птахи літають. Ні, риби також літають. Виявляється, існують навіть перелітні риби, що як лелеки, мігрують з одного місця на інше.

Хммм... Сайт видавався чомусь не надто достовірним. Чому недостовірним? Тому що після всього прочитаного там була і наступна інформація, цитата – "Фрідріх Бюхнер (1824-1899) відкрив у людському мозку фосфор і дійшов висновку, що ця речовина є каталізатором мислення. А оскільки в рибі також є багато фосфору, лікарі довший час рекомендували їсти рибу для поліпшення роботи мозку. Насправді наш організм зовсім не має потреби в рибі як неодмінному джерелі фосфору. Його досить у яйцях, м'ясі, молоці, овочах, а також у Буському і Радехівському районах Львівської області."

Попередня
-= 124 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!