Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Гіркий солод

– Так, я чув про таку штуку, здається, сублімація називається, ну, потік енергії скеровується в інше русло – тоді люди великі справи роблять.

– Або дурниці великі, – докинув Максим. – Знаєш, як у тій рекламі - "Наша кава дасть вам великий заряд енергії, щоб цілий день ви могли робити ще більше дурниць!"

– Але все таки, на твою думку, як остаточно впевнитись, що саме вона – твоя? Які параметри застосувати, щоб жінка ідеально тобі підійшла?

– Мабуть, ідеальних жінок нема, але я вибирав би дівчину, як автомобіль.

– Тобто? – не зрозумів Павло.

– Ну, коли ти підліток, то мрієш про ефектну дорогу автівку – таку, щоб шокувала всіх навколо, щоб вразила твоїх друзів. Омріяна автівка, очевидно, буде спортивною – дорога, яскрава, приземлена, швидкісна, без даху. Коли ти підростеш, то почнеш думати трохи головою і «панти», що були для друзів, для того, щоб справити на когось враження, перестануть тебе тішити. Спортивна автівка буде «жерти» багато бензину і спустошувати твій гаманець витратами. Її ремонт коштуватиме тобі цілого маєтку, сервіс – один на пів країни і заміна мастила, як зірка з неба, вона не вміщатиме твоїх друзів для виїзду на пікнік, а через низьку посадку шкрябатиме кожен горб і провалюватиметься в кожну яму. Також через високу вартість вона буде ласим шматочком для злодіїв. Раптовий прохолодний дощ кожних два дні остуджуватиме твій запал без даху. І тоді ти зрозумієш що вона для «пантів», на кілька днів, а для життя потрібна інша машина. І повинна бути насамперед не надто дорогою, щоб ти міг дозволити собі придбати її. По друге, не ламатися і якщо поламалася, щоб її можна було поремонтувати за копійки. Вона повинна бути економною, мінімум палива на максимум відстані. Також достатньо всюдихідною – і в місто, і на село. Місткою – для кількох людей ростом метр вісімдесять, і для всіляких причандаль. Помалу із досвідом та віком ти зрозумієш, що "Феррарі» – то для одного дня катаня по центру, а "Шкода" чи якийсь сімейний «Міні вен» – то для життя.

І так само з жінкою – коли ти ще підліток, то подобаються мегаефектні жінки, дорогі, шикарні, високі, такі, що викликали б заздрість у друзів. Але за короткий час ти зрозумієш, що вони зовсім не годяться для життя й дорогі в утримуванні – подарунки, ресторани, абсолютно непрактичні – на село не поїдуть, нігті довгі, готувати не вміють, поговорити також нема про що, багато заздрісників, що хочуть вкрасти. Словом, вони класні на декілька днів, щоб перед друзями випендритись і просто відчути, як це – прокататись на ній. Але для життя вони зовсім не годяться. Таку жінку можна завести на тиждень, два, але не на життя.

– Ну  і яка потрібна для життя? Яка вона  – автівка в жіночому образі?

– Середня, добра, невибаглива, мудра, сімейна, яка діток любить, хати тримається, а не вештається по клубах і закладах. Всюдихідна – і на селі дасть собі раду, і в місті не здась позицій.

– А яка Таня, як ти думаєш – вона «Феррарі» чи «Шкода»?

– Вона – зовсім непроста штучка, тобто досить рідкісне поєднання зовнішньої краси і багатого внутрішнього світу, повір мені – гламурні ідіотки доброчинністю не займаються. Доброчинність вимагає багатої душі і самопосвячення.

– Взагалі то так, вона особлива, але це далеко не вичерпна характеристика, – додав Павло, – і в ній багато таємничого: вона не від світу цього. І її я б з автівками точно не порівнював. Якщо бачить бутони квітів, наприклад, на вазонах, то не стримується і допомагає їм розпуститись. Або не може їсти яблуко, у якого є хвостик, от хоч забий – не може. Прикладів – море. Тут ніяка автівка не допоможе описати властивості.

Попередня
-= 19 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!