Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Гіркий солод

Отець не знав, що й казати. Думки його щодо цього питання двоїлися між особистим ставленням і церковним віровченням. Канон вимагав саме витягів з подружніх енциклік. Але враховуючи, що це останній тиждень в монастирі, міг говорити все, що спаде на думку.

– Я вам пораджу отак – якщо вам обом таке підходить, то продовжуйте в такому ж дусі, ви мені нагадуєте двох мавп, що вибирають блохи одна в одної. У вас є проблема, він вам допомагає – і стає легше. Так і повинно були в подружжі. Тут нема нічого поганого, ми ж всі різні і не гідно отак кожного під лінійку рівняти. Із свого досвіду скажу, що навіть найзразковіші сімейні люди не є такими досконалими насправді, а лише про людське око. І що людина праведніша та зразковіша, то більше приховує в собі. Я в тому переконався ще з юних літ – колись прислуговував в церкві і там була одна старша жіночка, що вирізнялася праведністю, постійно мене повчала, як треба жити по-божому, як молитись вервичку, як правильно співати в храмі, складалось враження, що вона тримає Бога зу руку. А згодом я довідався, що вона незаконно живе з чоловіком, якого дружина – лежача паралізована в сусідній кімнаті і не може їм навіть слова докору промовити.  З того часу в мене з’явилась відраза до отих суперправедників, бо всі ми грішні, і не маємо права когось осуджувати, а хто «без гріха» – той справжній лицемір. Отож перестаньте себе картати і звинувачувати у всіх можливих провинах. Поняття норми – дуже відносне, і ваші стосунки не повинні вписуватись в якісь рамки, бо рамок нема. Що одному корисне, іншому шкодить. Суспільство створило певні закони, щоб ми могли уживатись разом, але ваші дії не ламають ці закони, саме такі дії допомагають вам уживатись один з одним. Єдине, що вам слід домовитись, в які саме місця він вас битиме наступного разу, бо по голові не можна і інших важливих органах – також, а по сідницях, наприклад, можна і нічого страшного в кількох синяках на заді нема. «Вона наступного разу буде показувати мені синяки на дупі», – майнула думка, але він швидко відігнав її.

Жінка дивилась на нього здивовано, бо сподівалась, що отець сваритиме її, сповідатиме, що їй вже ніколи не можна буде вдатися до такого способу полегшення, а тут отець дав добро, поблагословив їхні садомазохістські відносини.

– Вам потрібно мінімально оприлюднити вашу таємницю, тоді не буде такого відчуття гріховності та засекречення. Ви де мешкаєте?

– У Львові, на Личаківській.

–Так ось, підете якоїсь гожої людної днини з чоловіком в центр, гарно вдягніться, як на річницю весілля, на бічній вулиці від площі ринок буде кафе «Мазох», важливо, щоб там було людно. Станьте перед увсіма і попросіть в офіціантки батога із кількома шнурками, дайте батога чоловікові, щоб він вас відшмагав – от побачите, всі будуть у захваті – а тоді дозвольте себе закувати в кайданки. Після чого зробіть те саме із ним, а вкінці наступите каблуком на його голову, але так, щоб каблук врізався в щоку і залишив відбиток. Більшість відвідувачів буде думати, що ви так розважаєтесь, але для вас обох це буде утвердженням вашого СМ-шлюбу.  Не обмежуйте себе, екпериментуйте, шукайте нові способи полегшення, можливо, вам слід сходити у басейн – і наприкінці напруженого тижня добряче поплавати, або просто пірнайте з вишки  у воду. Уявіть, що стрибаєте у нове життя, а все погане залишається позаду. Як би це не було дивно, але не побиття звільняють вас від тягару, а фізичне виснаження і вода. Якщо виникатимуть труднощі чи питання, а може, просто захочете поговорити, то дзвоніть мені і домовимось про зустріч. Ось моя візитівка. Ой, я навіть не запитав, як вас звати.

Попередня
-= 30 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!