Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Гіркий солод

 – Іванка, – сказала вона.

– Добре, пані Іванко, а тепер ідіть в храм та помоліться в наміренні за душі в чистилищі три вірую.

– Ой, я й зовсім забула, в мене тут ще одне дільце.

– Так?

– Я дозволила собі знятись в рекламі нижньої білизни і тепер по містах, селах та містечках на бігбордах є моє оголене тіло. І найгірше, що це дуже сподобалось покупцям, продажі підскочили в рази, виробники пропонують мені тепер контракт на постійній основі. Що робити, погоджуватись чи ні?

– Ну це вже залежить, наскільки ви показали себе, наскільки це пристойно.

– У мене є з собою постер, ось погляньте, – вона витягнула скручений лист формату А1 і обома руками розгорнула його перед Вінсентом.

Перед його очима постала вона, але в зовсім іншому амплуа, контрасному до сіренької мишки у хустці та довгому сарафані, з потупленими очима. Всім цим і не пахло на зображенні, де вона у самій лише вишуканій чорній білизні з мереживом, із довгим волоссям, що розвівалося світлим ореолом, стояла на колінах із широко розставленими в сторони ногами і простягнутою рукою заманювала до себе, пронизливі чіткі котячі очі впивалися в душу і перетворювали чоловіків у рабів. Одна простянута рука із повернутою вгору долонею напрямлялась просто на глядача. Інша рука, обтянута рідкою сіткою, наче для риболовлі, тримала широку шовкову стрічку, кінчик якої охоплював шию мускулистого чоловіка. Він із поглядом вірної собаки наче чекав команди "фас", готовий накинутись на кожного перехожого, захищаючи господиню. Вінсент звів погляд ще раз на її очі і відчувши силу цього пронизливого погляду, попросив її згорнути афішу.

– Дякую, досить.

– Ну і як вам?

– Бог дав вам прекрасне тіло і було б гріхом ховати його. Ваша свідомо виставлена нагота є формою вираження, вона передбачає споглядання, глядачів і не є простою оголеністю, а показом, виставою, що має на меті заторкнути почуття, викликати певну дію. Таке свідоме самовираження не робить із жінки рабиню індустрії, а навпаки – дозволяє їй самоутвердитись, виявити свою індивідуальність. Можливо, ви чули про такого Пітера Бергера, американського соціолога, от він влучно сказав: “Голе відкриває себе. Нагота виставляє напоказ. Голе приречене на те що, щоб не бути нагим. Нагота – це форма одягу”. Тобто ваша оголеність є одягом, формою показу. Ви, показуючи лише себе, без додаткових декорацій – творите враження і залишаєте слід.

– Чесно кажучи, не зовсім розумію, хіба те, що ви кажете, не протирічить саме собі? Як може оголеність були одягом, адже оголеність є його відсутністю?

– Одяг тут мається на увазі не буквальний, фізичний, а образний. Одяг – то наша оболонка, яка нас репрезентує перед іншими людьми. Саме одягом ми творимо уявлення інших про нас. Розумієте, кожен з нас вже з дитинства прагне щось продукувати, створювати речі, справляти враження, брати участь, впливати. Маленькі діти люблять малювати не через картинки, що вони творять, а через слід, що залишається після фломастера. Тобто ми постійно творимо, поширюючи свій слід у світ. Все наше життя є поширенням себе, захоплення і заповнення території собою. Ми будуємо будинки, народжуємо дітей, виступаємо по телебаченні, переконуємо – тобто поширюємось. І виставлення свого тіла напоказ мільонам є формою та інструментом поширення, захоплення території – емоційної, душевної, духовної та фізичної.

– Так, але кажуть, що це спокушає чоловіків і провокує на певні вчинки. Надивлячись на такі картинки, вони начебто шукають собі пригод на стороні і зраджують своїм жінкам.

– Ну знаєте, це трохи інше, коли жінка занедбала себе після весілля – потовстіла, неохайна, то проблема вже не в чоловікові, що він задивляється, а в ній. Вона вже не старається заради нього, їй просто байдуже і оправданням є слова – полюби мене такою, як я є. Багато жінок думають, що по весіллю можна розслабитись. А чоловік же мисливець, йому потрібна інтрига, йому потрібно полювати, здобувати. Жінка має бути для нього на п’єдесталі, на сходинку вище, щоб він трохи зусиль докладав, кожен день завойовуючи її. Одним словом, сімейні проблеми є складними і мають багато причин, бігборди тут ні до чого, може ще й допомагають тримати жінок в тонусі і формі. Так, що сміло погоджуйтесь на рекламу, якщо вам особисто це підходить.

Попередня
-= 31 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!