Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Іванна та дракон

Проходячи біля дзеркала, вона побачила в відображенні себе з дитиною на руках, укутану в рушник.

Дівчина застила на місці від подиву.

Іванна подивилася на кошеня, якого тримала в руках, та на відображення у дзеркалі, де замість цього кошенятки притискався до її грудей маленький хлопчик.

А потім все попливло в дзеркалі. Відображення взагалі зникло. Не від того, що кудись пропало світло: з освітленням все було гаразд. 

Хвилі зелено-коричневі, які ставали все більшими, замість срібла на скляній поверхні починався коловорот, якийсь ураган на дзеркалі та в самому дзеркалі, який поглинав ці хвилі, закручував їх, що вже їх не зосталося, а лише був один вихор.

Цей вихор або такий собі смерч, створений з поверхні дзеркала, одним ривком виплеснувся в сторону зачарованої цим видовищем Іванни та почав затягувати її разом з кошеням на її руках.

- Досить! - Крикнув Пухнастик.

І все зразу розпрямилося і дзеркало знову стало лише звичайним дзеркалом.

- Хто ти такий? - Прошептала перепугано-зляканим голосом Іванна, дивлячись на кошеня.

- Я - провідник. Але мені ще треба вирости. - Відповів Пухнастик. - А ще: ти мені подобаєшся. Ось підросту - і через рік я покажу тобі себе іншим. А поки я лише провідник, який тільки вчиться тому, що повинні знати та вміти чарівні коти. 

- Це ти мене зупинив, це ти мене покликав! Чому саме я?

- Потім дізнаєшся. Коли настане час.

- Добре. Я почекаю. Трохи. А зараз час тебе сушити. - Сказала Іванна.

- Повністю з тобою згоден. - Погодився кіт.

Іванна віднесла кота в спальню, там, тримаючи кота в одній руці, відкрила шафу іншою рукою та взяла фен.

Сівши на диван, поклавши кошеня на той самий диван, не відпускаючи руки, продовжуючи тримати кота тією ж самою рукою, щоб не дати йому втекти, якщо він злякається, іншою рукою вона увімкнула фен та почала його сушити.

Пухнастик спочатку намагався вирватися, а потім, зрозумівши, що це не вдасться, засвітився та почав горіти зеленим полум'ям, яке не опікало руку Іванні.

- Не треба. Я хочу лише тебе висушити. - Пояснила дівчина. - Не треба магії.

Пухнастик погас та перестав чинити опір.

Коли кошеня було відносно сухим, Іванна повісила рушник на домашню металеву сушарку та звернулася до кота і попросила його:

- Пухнастику... Коли буде хтось поруч, не треба зі мною розмовляти, не треба, щоб хтось бачив, що ми з тобою спілкуємось. В крайньому випадку говори мені лише в моєму розумі, як ти це робив на базарі та в магазині. Бо інакше або мене заберуть у божевільню, або тебе в лабораторію.

- Домовились. А зараз я тобі покажу щось...

Пухнастик зіскочив з дивану та підійшов до шафи.

Він став намагатися лапою відкрити знизу двері шафи-гармошки - але в нього це не виходило. Лише трохи відтягувалися двері, а потім, коли сила дії припинялася, - двері вставали назад на своє місце.

Іванна підійшла та відчинила шафу...

Замість речей, вона побачила у шафі абсолютно чуже незнайоме їй видовище, ніби через екран домашнього кінотеатру, перед її очима була інша картина реальності. Іванна побачила перед собою зруйновані будинки та почула бескінечні нескінчені віддалені вибухи.

Попередня
-= 7 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!