Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Hard

- Ах він гнида!

Оленка урвала сміх, немовби згоджуючись з таким висновком.

- Він про це пожаліє! - з запалом додав я.

Вона кивнула, згоджуючись, і сонечка в окулярах злетіли вгору-вниз.

- Ми з тобою не зможемо більше зустрічатися в процедурній, - голос дівчини був сумний.

Соромно зізнатися - при цих словах я відчув таємне полегшення, але нічим його не виказав.

- Наволоч! - лайнувся я. - Але ми щось вигадаємо?!

- Авжеж, - просто запевнила вона. Потім пустила на мене свої сонечка і додала. - До завтра. Не скучай.

- До завтра, - усміхнувся я.

А вночі Футболістові стало погано. Він вийшов у туалет і раптом у коридорі впав непритомний. Злетілася чергова бригада, почалася страшенна метушня, але ми міцно спали, тому довідались про все тільки зранку, коли нічна сестричка принесла звичні термометри.

- Де наш колега? - спитав цікавий МизКумом. - Щось із самого ранку ліжко пусте.

- У реанімації, - лаконічно відповіла сестричка.

- Боже! - Не витримали ми всі. - Що трапилося?

- Кома, - в голосі сестрички дзвеніла професійна байду-жість. - Велика площа опіків, організм не справився, от і кома.

- Кома - не крапка, - спробував пожартувати я. - Можна жити.

Але мій жарт не здався нікому смішним.

До сніданку тільки й розмов було, що про Футболіста та опіки. Навіть МизКумом згадав, як вони з кумом обпеклися одного разу. А після каші з чаєм прийшла санітарка забирати Футболістові речі, і мені раптом стало сумно - отак-от, була собі людина та в одну мить раз - і в реанімації. Дійсно, не знаєш, що кого чекає.

На обхід Тато прийшов набурмосений. Він майже не розмовляв з нами, і тільки огризався на кволі спроби розпитати.

- Нагорить йому, певно! - із прихованою радістю зауважив МизКумом після обходу. У нього справи були зовсім кепські, і він радів від усвідомлення, що неприємності бувають не тільки у хворих.

Тут двері прочинилися. На порозі стояла Оленка. Вона обвела палату поглядом, на мить зупинивши його на порожньому Футболістовому ліжку. І в цей момент - чи мені здалося, чи справді - але губи її торкнула випадкова посмішка.

Я відчув, як моя спина холоне. У голові промайнула вчорашня розмова на лавці, моя фраза про “пожаліє”, її згода… Що ж це робиться, люди добрі, га?

- На процедури! - дзвінко оголосила Оленка і розвернулася на каблуках так, що поли халата розійшлися, відкриваючи стегна.

Я закусив губу, щоб не скрикнути вголос. Що ж це робиться? Наступної секунди я помітив, що дядько Гаврило зі свого ліжка уважно вивчає мене безбарвними очима. Певно, на моєму обличчі відбивалося багато цікавого, тому що дядько переводив очі з мене на Оленку й назад, немовби порівнюючи.

Палатні двері зачинилися. Я люто обернувся до свого цікавого сусіди, але той вже відвів погляд.

Утім, все це могло бути, та й насправді було збігом. Не можна ж врешті-решт подумати, що… Ні, такого не може бути. Маячня. Тільки погляд дядька Гаврила не давав остаточно зупинитися на цій версії. Ні, насправді, наша розмова була після закінчення робочого дня, вона зразу пішла додому, не поверталася… Тьху, що ж це я, наче слідчий. Дурниці якісь. Кома вона кома і є. Не крапка, але все-таки. Що ж це вам - жарти такі великі опіки? Не кожен витримає.

Дядько Гаврило іноді зиркав на мене, але знову відводив очі, щойно я обертався.

На уколи я вирішив сьогодні не йти. Щось глибоко всередині не давало наблизитись до процедурної. МизКумом повернувся, тримаючись за поперек і лаючись останніми словами - сьогодні Оленчина рука стала ще важчою. Я ще раз вирішив не йти на уколи і тут отримав несподівану допомогу - наш Тато, подумавши після обходу, направив мене на рентген подивитися, чи нема десь запалення, бо температура котрий день трималася на тридцяти семи. Я з полегшенням схопив квиточок і спустився на нульовий поверх. Тепер уже все, повернуся нескоро, а там собі як знають - у мене офіційна одмазка. І поки я у свинцевому фартусі сидів під рентгенівськими променями, а потім чесно тягнув лямки на лікувальній фізкультурі, душа поволі набирала втрачену рівновагу. Що справді сталося? Аж нічого. Лікарня, хворі люди, буває, що хтось і звалиться - он, МизКумом скільки часу колють, а все гірше й гірше, це він міг так само звалитися, правда? Та й решта одною ногою чи рукою в реанімації. Все нормально. “Все нормально”, - думав я, розтягуючи еластичного бинта. І надумав. А точніше - накаркав.

У їдальні, останнім отримуючи свою пайку, я почув новину - МизКумом від нас переводили у гнійне відділення. Дивно, але я навіть зрадів - от бачите, він же нікому нічого не робив, а так само переводять! “Це ж лікарня!” - слушно думав я, колупаючись у пюре.

Попередня
-= 37 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

anonymous16572 07.11.2014

Тематично-легка містика, без зайвих жахів. Невеликий об'єм оповідань, не надто карколомний сюжет, "читабельний" стиль-все це дає підстави вважати даний збірник хорошим засобом забути на деякий час про життєві негаразди.


Додати коментар