Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Магам можна все

Що тепліше й шанобливіше ставився до свого мага Дривегоціус, тим підозріливішим ставав Ондра. Князь пишався новим майстром захисту, а Ондра чекав підступу. Князь плескав Ондру по плечу, а той розважав, яким чином можна обдурити Захист. З усього виходило, що Кореневе замовляння можна обійти тільки за допомогою іншого Кореневого замовляння; такий збіг обставин був малоймовірним, але Ондра не був невразливим. Страхи його набирали сили.

На пору, коли князь повідомив Ондру про поїздку на королівський прийом, у нездоровому мозку майстра захисту жила повна певність, що Дривегоціус розробив хитрий план, щоб погубити його. Не сьогодні, то завтра Ондра чекав удару. Зовні лишався спокійним, але чекав у будь-яку секунду.

Обвал стався саме тоді, коли Дривегоціус постав перед сильним і небезпечним ворогом. Тобто коли Ондра був зосереджений на надійному захисті навколо княжої персони.

За спиною в нього показалася жінка, магиня незначного ступеня, з низкою кольорових каменів на шиї. Навколо каменів стояла хмара чужої волі; жінка дочекалась, поки Ондра обернеться, й усміхнулась йому так двозначно, що колишнє кротеня одразу зрозуміло: небезпека.

Ніякого плану в нього не було. Усе вийшло само собою - удала імпровізація; тримаючи захист навколо князя, Ондра мав можливість - ненадовго, ледь-ледь - підправити його світосприйняття.

Примарна образа. Спалах люті; двобій. Ондра не випадково нацькував князя на кращого в залі бійця; коли вістря меча засіло в Дривегоціуса в грудях, Ондра мимохідь устигнув подумати: що як це помилка? Якщо зовсім не князь загрожує йому? Що тоді?

З охопленої сум'яттям зали він зник - так, утім, учинило багато надступеневих магів з-поміж гостей. Він утік у свою Мармурову Печеру й присвятив довгі тижні пошукові відповіді на питання: плекав проти нього Дривегоціус підступні заміри чи ні? І хто була та пані з камінчиками? І що саме вона мала проти нього, Ондри, який і бачив її вперше?

Час, проведений у темряві, пішов йому на користь. Він заспокоївся; коли хвиля підозріливості вляглась, він допустив у свою свідомість думку про те, що, можливо, змова проти нього не була настільки всеохопною й страшною, як це здалося спочатку...

* * *

"Ви вирішили вступити до магічного клубу, але не знаєте, який із чинних клубів вибрати. Сподіваємось, наші нехитрі замітки допоможуть вам зробити вибір. Отже, на сьогодні для прийняття нових членів відкриті клуби: Вірних Сердець, Драко, Карнавалу, Кари, Книголюбів, Лялькарів, Меломанів, Мандрівників, Стрільців.

КЛУБ ВІРНИХ СЕРДЕЦЬ. Вступний внесок - сто золотих. Кожний із членів Клубу присягнувся на вірність: хто дружині, хто померлому другу, хто сові, хто собаці. Спілкування з подібними до себе допомагає додержувати присяги, не впадаючи в депресію.

Плюси: дуже демократичний Клуб. Малий вступний внесок, нема обмеження за ступенем, товариство порядних людей. Мінуси: дуже все це похмуро, друзі. До того ж, уступаючи до Клубу, ви матимете комусь присягнутись на вірність - а чи згодиться вам таке екстремальне ставлення до життя?

ДРАКО-КЛУБ. Вступний внесок - три тисячі золотих. Тільки вроджені маги. Обмеження за ступенем - тільки перший і вище. Члени клубу тримають драконів у неволі.

Плюси: надзвичайно престижний клуб. Спілкування з драконом (ви самі можете вибрати, заводити бойового, чи карликового, чи декоративного, чи ще якого-небудь) змінить ваше життя, так само як і ставлення до вас оточення. Ваш статус підскочить угору на три сходинки; крім того, дракон - ідеальний друг й охоронець.

Мінуси: ви вже самі все зрозуміли. Якщо ви призначений маг, якщо ваш ступінь - другий і нижче, вам нема про що турбуватись. Крім того, членство в Драко-клубі потребує значних фінансових затрат: ціни на яйця породистих драконів доходять до справді астрономічних сум! Перш ніж завести навіть найменшого дракончика, вам треба стати одноосібним власником просторого замку; споживання дорослим драконом величезної кількості м'яса й ще деякі фізіологічні особливості роблять його утримання клопітним, дорогим і небезпечним.

КЛУБ КАРНАВАЛУ. Вступний внесок - триста золотих. Обмеження за ступенем: тільки третій і вище. Члени клубу практикуються у виготовленні й примірянні екзотичних личин.

Плюси: не так дорого, не так утратно, зате задоволення - море. Якщо у вашій душі залишилось хоч щось від дитини - це клуб для вас; всякчасна атмосфера свята, розіграшу, містифікації; до речі, до клубу приймаються вроджені маги-підлітки від дванадцяти років. Вступіть із сином до Клубу Карнавалу - це подарує вам чимало позитивних емоцій і зміцнить духовну близькість поколінь.

Попередня
-= 105 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!