Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Магам можна все

Мінуси: точно кажучи, марнування часу. Доросла людина, яка до нестями конструює личини, здається в найкращому разі оригіналом. Якщо ви вважаєте себе серйозним - не розмінюйтесь на дурниці.

КЛУБ КАРИ. Вступний внесок - тисяча золотих. Обмеження за ступенем: від третього й вище. Члени Клубу розігрують разове Кореневе замовляння Кари - розіграші відбуваються щонайменше раз на півроку. Переможець отримує право на одноразове використання Кореневого Заклинання.

Плюси: використання Кореневого Заклинання - рідкісне щастя для будь-якого мага. Ставши переможцем розіграшу, ви дістаєте можливість жорстоко покарати будь-якого, найсильнішого ворога й не відповідати за його смерть ні перед сумлінням, ні перед законом. Сильно підвищує статус і позитивно впливає на самооцінку.

Мінуси: ви платите немаленький щомісячний внесок тільки за право бути присутнім на розіграші. Багато членів цього Клубу сидять у ньому роки, але так досі нічого й не виграли. Порахуйте членів Клубу (їх понад сто), розділіть їхню кількість на два, максимум три виграші на рік... Як довго вам доведеться чекати свого щастя?

КЛУБ КНИГОЛЮБІВ. Вступний внесок - двісті золотих. Члени Клубу збираються раз на два тижні, щоб поговорити про літературу.

Плюси: маленький внесок, нема обмеження за ступенем, товариство розумних і тонких співрозмовників, надзвичайно рідкісні книжки в тимчасове користування й цілком безкоштовно.

Мінуси: коли ви востаннє тримали в руках художній текст? Зважте: якщо ви не в змозі підтримувати бесіду про дві-три модні в цю мить книжки, краще до Клубу не потикатись. Висміють і виженуть з ганьбою.

КЛУБ ЛЯЛЬКАРІВ. Вступний внесок - тисяча золотих. Обмеження за ступенем - тільки другий і вище. Члени клубу виготовляють розумних ляльок (а також, хоч це й не афішується, перетворюють на ляльок живих і мертвих людей).

Плюси: оригінально. Естетично. Захопливо, величезний простір для творчості, блискучий тренінг для ваших магічних можливостей.

Мінуси: дуже жорстоко. Інколи на межі конфлікту з законом. Серед членів Клубу трапляються справжні маніяки - добре подумайте, чи буде вам комфортно в такій компанії?

КЛУБ МЕЛОМАНІВ. Вступний внесок - п'ятсот золотих. Обмеження за ступенем - третій і вище. Члени клубу займаються заклинаннями, уміщеними в умовно-матеріальний носій - музику.

Плюси: дуже красиво й захопливо. Якщо ви володієте яким-небудь музичним інструментом - це Клуб для вас; якщо не вмієте - за невелику додаткову плату вас навчать. Фантазія членів Клубу не знає меж: крім традиційних мелодій-затанцьовок і мелодій-присиплялок використовуються, наприклад, мелодії-прискромнялки для дівчат, що в звичайному стані скромністю не вирізняються...

Мінуси: якщо у вас нема музикального слуху або ви байдужі до музики, цей клуб не для вас.

КЛУБ МАНДРІВНИКІВ. Вступний внесок - чотириста золотих. Члени Клубу подорожують, не відриваючи заду від м'якого крісла.

Плюси: нема обмежень за ступенем. Якщо ви ліниві й полюбляєте комфорт, але водночас бажали б побачити далекі краї - цей Клуб підходить вам якнайкраще. За допомогою спеціальних замовлянь члени Клубу влаштовують віконця в просторі: ефект присутності разючий, плюс безпека, зручність і відносна дешевина.

Мінуси: якщо ви справді полюбляєте подорожувати, краще б вам назбирати грошей на натуральну або проекційну поїздку.

КЛУБ СТРІЛЬЦІВ. Вступний внесок - тисяча сто золотих. Обмеження за ступенем - третій і вище. Члени Клубу організують натуральні баталії на магічній, напівмагічній, замовленій та вільній від магії зброї.

Плюси: незабутні відчуття. Азарт, ігри для справжніх чоловіків; у буденному житті не так багато місця для бойової магії, а так хочеться відчути себе справжнім бійцем! Міцна чоловіча дружба, скинення негативних емоцій, найкраще застосування вашої агресивності - це Клуб Стрільців!

Мінуси: серед членів Клубу великий відсоток нещасних випадків зі смертельним кінцем..."

* * *

- Мені розплакатись? - спитав я похмуро. - З жалю?

Він не відповів.

Я переклав глиняного боввана з лівої руки в праву, потім назад; ми мовчали довго, дуже довго, і я навіть не думав ні про що - просто звикався з новим станом речей.

- Значить, камінчики не твої? - спитав я нарешті. - Не ти їх створив?

- Камінчики, - з огидою сказав Ондра. - Камінчики... На них чужа влада. Ти їх не привласниш.

- Я й не збираюсь їх привласнювати, - сказав я втомлено. - Я хочу знати, хто їх сотворив. Хто викрадав людей, вирізав кусники їхніх душ й оформляв у вигляді кулонів з очима й обличчями...

Я раптом подумав, що Препаратор, хай би ким він був, міг би позбавити Ондру підозр і страхів. Він розкрив би його душу, витягнув звідти хворобливу підозріливість, утиснув би її в агатовий камінчик з мордою сліпого крота... Й Ондра зажив би назовні, під сонцем, як годиться людині. З красивим кулоном на шиї.

Попередня
-= 106 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!