Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Магам можна все

Отже, не влягайте хвилинній слабкості. Оголосіть конкурс наречених; скористайтеся поштою, розпитайте знайомих. Дуже часто взірцевими дружинами стають дочки вроджених магів: дівчата, вирослі в магічних родинах, розуміють і приймають закони, за якими доведеться жити вашій дружині. Навпаки: ні в якому разі не знайомтеся з дочками призначених магів! Багато хто з них честолюбні і, за прикладом батька, самі намагаються дістати магічне призначення. Подібні кандидатури відкидайте з порога.

З усього розмаїття наречених відберіть чотири-п'ять панн. Поспілкуйтеся з кожною за столом, при свічках, бажано наодинці; у меню мають бути складні для поїдання страви (костиста риба, великі шматки м'яса, вигадливі кусники курятини). Зверніть увагу, як майбутня наречена поводиться за столом, як тримає виделку та ніж, як орудує іншим столовим приладдям. Якщо наречена чудово навчена, але їсть багато - її кандидатуру краще відставити. Якщо наречена нічого не їсть, окрім хліба. - вона не навчена поведінки за столом, одначе скромна й сором'язлива, її кандидатуру слід розглядати далі.

Теми для бесід із претендентками вибирайте з дуже обмеженого списку: краса природи в різні пори року (естетичний розвиток нареченої), ціни на продукти й ремісницькі вироби (практичність), її родичі (якщо хоч про когось відгукнеться занадто погано - незлагідна, якщо про всіх занадто добре - нещира). В розмові з нареченою цінуйте не слова її, а паузи між словами, недомовки - тобто моменти, коли дівчина щось хоче сказати, але стримує себе.

Увага: навіть якщо дівчина вам дуже сподобалась, ні в якому разі не вдавайтесь до приворотних заклинань! Пам'ятайте: місце для зачаття спадкоємця - подружня спальня, час для зачаття - від шлюбної ночі до глибокої старості. А приворотні замовляння супроти дружини - тим більше супроти майбутньої дружини - шкідливі й аморальні, вони розбещують її і руйнують ваші взаємини, замість того щоб зміцнювати їх.

Отже, після застільних бесід із чотирьох-п'яти претенденток у вас залишилось дві-три. Дуже добре; відкиньте емоції - вони пригодяться вам потім - і зробіть остаточний вибір.

З якої вона родини? (Якщо вибираєте між селянкою й аристократкою, сміливо вибирайте селянку). Скільки дітей у її батька? (Чим більше, тим краще для вас). Блондинка чи брюнетка? (Вибирайте блондинку). Худа чи повнява? (Вибирайте повняву, якщо вона не занадто товста). Чи дивиться вам в очі? (Якщо занадто часто дивиться, може виявитися норовливою або гордівницею. Вибирайте ту, яка дивиться в підлогу). У якому стані її нігті? (Якщо обгризені - бракуйте. Якщо довгі й укриті червоною барвою - бракуйте теж). Яке її придане? (Звичайно, якщо ви вроджений маг високого ступеня й берете гроші із слоїка - для вас це не має значення). Наскільки вона освічена? (Ідеальний варіант - уміє читати, писати, рукодільничати. Більше нічого не треба, але й менше - небезпечно).

Зробивши вибір, не поспішайте повідомити про нього батьків нареченої. Переждіть три дні; якщо не передумаєте - сміливо навідуйте майбутніх родичів і потіште їх звісткою. Нареченій обов'язково піднести подарунок - ні в якому разі не магічний! Яку-небудь жіночу дрібничку.

З'ясуйте зарані, що викликає у вашої дружини приємний настрій. Якщо це прогулянки - не обмежуйте її свободу пересування; якщо це подарунки - вряди-годи балуйте її. Розмовляйте з дружиною щодня, ласкавим тоном; пильнуйте, щоб у неї завжди були гроші на кишенькові витрати, а також на сукні, взуття та прикраси. Задоволена весела дружина - запорука щасливого життя й здорових нащадків.

Подаруйте дружині чарівне дзеркало: нехай воно тактично дає їй поради, занадто дражливі для того, щоб ви давали їх самі (наприклад, якщо дружина надуживає солодке, дзеркало підкреслить її повноту, а якщо дружина читає ночами, чарівне скло зверне її увагу на кола під очима. А у відповідь на будь-яку спробу виправити становище - дотримання дієти чи режиму - дзеркало покаже заохотливу картинку: струнку фігуру, свіже обличчя).

З такою самою терплячістю, з якою ви привчали вашу сову їсти, спати й випорожнятись у відведеному місці, ви маєте навчити вашу дружину займати чітко визначений простір у вашому житті. Що раніше вона збагне те, що від неї вимагається, то спокійнішою й щасливішою буде ваша родина.

Увага! Якщо з п'ятьох ваших дітей жодна не виявиться вродженим магом, ви маєте повне право розірвати шлюб. Щиро бажаємо, щоб такої прикрості з вами ніколи не трапилось".

* * *

- Ваша витримка викликає повагу, - з почуттям сказав дідок за стійкою. - Ви цілком правильно робите, що не поспішаєте скористатися заклинанням. Багато хто карав швидко й нерозважливо, а потім виливав сльози ось тут, - дідок витягнув палець, і, мимоволі простеживши за ним, я втупився поглядом у темно-червоний килим. Можна подумати, саме в цій точці ворсистої підлоги нещасні квапуни й плакали...

Попередня
-= 118 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!