Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Магам можна все

Я здригнувся - такою силою віяло від цієї непоказної, загалом, штукенції.

- Муляж одноразовий, для ініціації замовляння треба зруйнувати його цілість, тобто відламати голову. Караний може бути тільки один, він має перебувати в межах прямої видимості, Кара здійснюється один раз, під час безпосереднього торкання потилиці муляжу вмикається режим обвинувачення - тобто ви маєте чітко, бажано вголос, назвати вину, за яку буде Кара. Увага! Названа вина має достоту відповідати справжній провині, у разі неправдивого звинувачення замовляння повертається проти каральника! Караючи, ви точно маєте бути абсолютно впевнені, що названий злочин скоїв саме караний суб'єкт! Інакше - страшна смерть!

Голова патетично підняв голос - так, що сова на його плечі знову розплющила одне око.

- З того моменту, як підпис власника Кари з'являється у відповідному розписі, - голова ніжно погладив сторінку товстої магічної книжки, - і протягом шести місяців, або до моменту порушення цілості муляжу, право на здійснення Кари має власник і тільки він. Якщо стороння особа порушить цілість муляжу - магічного акту не відбудеться, стороння особа загине, а власник утратить своє право на Кару. Увага! Після початку процедури Кари - тобто з моменту, коли муляж опиниться безпосередньо в руках каральника - каральник перебуває в режимі зниженої вразливості. Це значить, що будь-яке шкідливе діяння на нього буде ускладнене, а сама спроба такого діяння поєднана із загрозою для життя нападника, - голова задумався, мов намагаючись збагнути смисл щойно сказаних слів.

- Вина має бути домірна передбачуваній Карі? - хрипло спитав я.

Голова помовчав. Дозволив собі усміхнутись:

- Та що ви, шановний зі Таборе. У практиці цього замовляння був випадок, коли людину покарали на смерть за пролиту каву... Тобто покараний справді її пролив, ви розумієте?

Сова на його плечі випустила здушене "хи-хи". Мені зробилось прикро.

- ...І було, на жаль, декілька випадків, коли вельми недурні люди ставали жертвою власної помилки. Один ревнивець здумав покарати гаданого коханця дружини... але фатально помилився. Між тим чоловіком та маговою дружиною справді була змова, тому що дружина курила люльку потай від чоловіка, а той один постачав їй тютюн... Якби власник Кари вимовив у вироку - "за тютюн", караний помер би. А так - помер каральник... А інші випадки такого кшталту... А... - голова засмучено махнув рукою.

- Чи можна покарати мага? - спитав я з похололим серцем. - Якого ступеня?

- Будь-якого, - проникливо повідомив голова. - Це ж Кореневе замовляння, ви маєте розуміти...

- Члени Клубу Кари не можуть бути покарані заклинанням, - сказав касир. З якимось, як мені здалося, поспіхом; сова пана голови несхвально на нього покосилася.

Якийсь час я роздумував, чи не здасться нахабним моє наступне питання, і, так і не додумавши, спитав:

- Члени клубу не можуть бути покарані взагалі? Заклинання не подіє?

- Це Кореневе замовляння, - із зітханням повторив голова. - Але якщо ви застосуєте його проти члена Клубу Кари - ви маєте бути готові до, е-е-е, санкцій... Дуже серйозних, у магічній галузі. Ви розумієте?

- Зрозумів, - я коротко нахилив голову.

- Офіційну частину інструктажу, можна вважати, закінчено, - сказав голова, як мені здалося, з полегкістю. - Тепер, згідно з традицією...

Із того ж сейфа, куди запливли мої внески за два з лишком роки, були добуті три келехи та черевата пляшка.

- Ну що ж, панове... Для когось влада - це іграшка, для когось - це смисл життя, для когось смертельна отрута... Ми, маги, граємо з владою, як грають із вогнем. Тож випиймо за те, щоб наш молодий друг Хорт зі Табор дістав від свого виграшу користь і задоволення!

Вони перехилили свої келехи. Я, ніяковіючи, ледь губи вмочив.

- Я не п'ю спиртного, - пояснив я у відповідь на їхні запитальні погляди. - Наслідки... тяжкої хвороби.

* * *

ПИТАННЯ: За допомогою чого здійснюються магічні діяння?

ВІДПОВІДЬ: За допомогою замовлянь.

ПИТАННЯ: Яким чином здійснюються замовляння?

ВІДПОВІДЬ: Вербально або інтуїтивно.

ПИТАННЯ: Яким чином розповсюджуються замовляння?

ВІДПОВІДЬ: У середовищі призначених магів загальноприйняті замовляння розповсюджуються без обмежень під час особистих зустрічей або через спеціальну літературу. Рідкісні й екзотичні замовляння продаються або здаються в оренду (якщо при них є матеріальний носій).

ПИТАННЯ: Що таке матеріальний носій замовляння?

ВІДПОВІДЬ: Це предмет, у якому замовляння втілено.

ПИТАННЯ: Чи всяке замовляння вимагає матеріального носія?

Попередня
-= 16 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!