Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Музика пропащих богів

***

Ніс підійшов до дверей і постукав у них із зовнішнього боку. Потім він трохи подумав і постукав у двері із внутрішнього боку. Після чого, вирішивши, що господарі належним чином сповіщені про прибуття гостя, Ніс увійшов усередину. У наркоматському лігві було, як і належить, вельми брудно, шпалери звисали зі стін уривками, на них усюди були відбитки масних рук. На підлозі було кілька різнокольорових калюж, деінде були розкидані драні поліетиленові пакети та недопалки сигарет «Captain Black». Пахло чомусь підгорілою яєчнею та клеєм. Було тихо.

– Агов, є хто живий? – спитав Ніс людей, які ймовірно знаходились у квартирі. Йому не відповіли. «Ширнулися, певно, і тепер у відключці», – подумав Ніс. І виявився, як ми незабаром дізнаємось, не зовсім правим.

Він пройшов по коридору, підійшов до дверей, що вели до жилої кімнати. Взагалі-то кімнат у квартирі було дві, і спочатку обидві виглядали цілком благопристойно. Але сусіди Носа, сівши на голку, розпочали розпродавати меблі й побутову техніку. За задоволення вживати наркотики, самі розумієте, треба платити. І чималі гроші. Отже, коли практично усе було розпродано, залишки меблів господарі знесли у одну із кімнат, друга ж виявилася зайвою. Спочатку туди думали впускати за певну плату молодих людей, яки ніде було віддаватися любовним втіхам. Але намір провалився. Мало хто з хлопців, і тим більш із дівчат, хотів кохатися у кімнаті без меблів, та ще й знаючи, що через коридор від них наркомани займаються своїми брудними наркоматськими справами. Авторитет наркоманів, завдячуючи зусиллям влади та преси, вкрай низький у нашій країні, як і в багатьох інших країнах.

Відчинивши двері, Ніс пройшов до кімнати. Але далеко від порогу він не відійшов, оскільки завмер від подиву. На його очі чекало вельми неочікуване видовище – на підлозі лежали два небіжчика. Ніс зрозумів, що сигарету стрельнути ні в кого. Не відомо, чи врізали торчки дуба від передозування, чи то за якоїсь іншої причини, їхній сусід судмедекспертом не був і причину визначити був не в змозі. А втім, яке це має значення.

Побачивши мертві тіла, Ніс надзвичайно зрадів. І, треба відзначити, радість була виправданою. Він швиденько збігав додому та взяв там величезний вовняний мішок. Повернувшись, Ніс засунув у мішок один із трупів, узяв його на плечі, вийшов із квартири та пішов униз по сходах.

***

Кинувши на цей підвал один лише погляд, можна було б з легкістю здогадатись, що підвал цей не зовсім звичайний. На відміну від інших підвалів, у яких, як правило, проживають безхатьки та іноді зависають неформали та побутові анархісти, цей виглядає доволі охайним. Начебто звичайна бетонна підлога, ті ж самі стіни, рясно прикрашені різноманітними написами, але.. У підвалі зовсім немає сміття. І у ньому не справляють нужду.

У центрі підвального приміщення горить багаття. На вогнищі у старому закопченому чайнику вариться чифір. Навколо влаштувалися троє, двоє хлопців та дівчина. До стелі здіймається дим. Причому із димом спалених дров змішується дим від сигарет, які курять молоді люди. Відзначимо, що якщо один з них курить звичайнісіньку сигарету із тютюном, у другого, судячи з усього, сигарета забита марихуаною. Далі, як ви вже певно здогадались, буде більш детальній опис дійових осіб. Що ж, почнемо.

Попередня
-= 33 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!