Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Олександр Фокін

НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

(видання третє, доповнене)

м. Київ

2019 рік

КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА ЯК НОВЕ МАЙБУТНЄ КРАЇНИ.

ПРИНЦИПИ й ЕТАПИ ПОБУДОВИ.

ЯКОЮ МАЄ БУТИ успішна КРАЇНА.

СОЦІАЛЬНА «ТЕОРІЯ ПАЗЛа»

Від автора. Дуже прошу читача не вважати цю монографію белетристикою, історичним або, ще гірше, фантастичним твором.

Усе, про що йтиметься далі, також прошу сприймати не як звалений докупи стародавній чи не дуже досвід, а реальний, добре продуманий, точно вивірений та ув’язаний з усіма головними завданнями шлях побудови нової країни та нашого оновленого і в майбутньому щасливого життя. Справді нового, але з урахуванням багатовікового досвіду суспільств, які жили в певні яскраві історичні періоди злету й розквіту свого культурного й економічного життя.

Олександр Фокін

В Україні всі ми вдома.

І хто, крім нас, винен у тому,

що у нас такий дім?

ЧАСТИНА І. ВСТУП ТА ДЕЩО З ІСТОРІЇ ПИТАННЯ

Що ми маємо? І що маємо будувати?

За досить довгу сучасну світову історію людство «спробувало» чимало варіантів державного устрою: від феодального або вже сучасного тоталітаризму та далі — через комунізм і соціалізм — аж до ліберальної демократії.

Але останні кризові часи наочно показали недосконалість кожного з них, особливо на тлі дальшого поширення такого явища, як світовий глобалізм, за якого у разі наявності певної волі й ресурсів можна майже безперешкодно «імпортувати» будь-який державний лад у будь-яку країну.

Занепад духовності, тотальна комерціалізація і культ споживання у сучасних суспільствах плюс та ж таки невпинна світова глобалізація, яка зробила ці явища дуже поширеними, ускладнюють пошук правильних рішень для визначення майбутньої долі багатьох країн світу.

Виявилося, що в умовах масштабної кризи за будь-якої форми державного управління насамперед потерпають пересічні громадяни, які становлять переважну більшість населення цих країн.

Тому приклади країн, населення яких, намагаючись вижити в умовах кризи та хоч якось упорядкувати своє життя, на чергових виборах несподівано голосує за різку або зовсім протилежну зміну державного ладу, свідчать про відсутність у цих країнах певної політичної еволюції, а передусім про недосконалість наявних форм державного правління, відомих сучасному світові.

Усе це дає підстави стверджувати, що світові потрібна принципово НОВА форма побудови та функціонування держави, у якій економічне, соціальне й культурне життя реально залежатиме не тільки і не стільки від влади, нехай і легітимно обраної власним народом, а від продуктивної всебічної діяльності самого народу та реальної можливості користуватися результатами цієї діяльності для свого ж добра, при цьому жорстко і безкомпромісно контролюючи саму владу. Тому країнам так званого «першого» світу, які в усі часи пропагували нам рецепти свого щасливого життя, доведеться змиритися з альтернативними соціально-економічними моделями життєустрою нових за своєю суттю держав.

Попередня
-= 1 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!