Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Але «наркоманія» тотального споживання замість піднесеної психології творення — шлях у нікуди. І для людей, і для країни. Має знову стати модним (перепрошую, але слово дуже влучне) бути освіченим, бути інтелектуалом, інтелігентом, художньо обдарованим, високодуховним, морально та фізично дужим, доброзичливим і толерантним. Це і є ті якості, що мають бути притаманними справжньому громадянину нової країни.

Нам з перших кроків становлення нової держави треба почати пропагувати й агітувати передусім за інтелект як головну мету людини нового суспільства. Пропаганда інтелекту — найдієвіший чинник запоруки здорового громадського життя.

Таке інтелектуальне суспільство завжди буде нерозривно пов’язане з рівнем освіти, науки і медицини в державі. З цього абсолютно логічно виходить усвідомлення, що педагоги, науковці та лікарі, що працюють виключно у державних установах, мають за важливістю значення своєї професії бути визначені (або прирівняні) як державні службовці з усіма обов’язками та привілеями, суть яких викладена у подальшій главі «Фундамент побудови нової держави — остаточна перемога над корупцією».

Такий підхід стане вирішальним, бо не тільки наявно висвітлить усю значимість представників цих професій для становлення та розвитку нової держави, а й надасть змогу системно вирішити усі нагальні особисті проблеми цих фахівців, що виникли за роки повного нехтування їх долєю з боку держави.

Повертаючись знов до теми іноваційної країни, зазначу, як треба вкрай уважно поставитися до втілення власних українських інноваційних розробок в усіх сферах життєдіяльності нової кооперативної держави. Ми не можемо собі дозволити загубити хоча б один винахід чи технологію, яка допоможе нам на шляху до створення власного економічного дива.

Для цього нам потрібно насамперед щільно й прискіпливо вивчити архіви всіх попередніх перспективних українських винаходів, які через різноманітні бюрократичні, волюнтаристські чи монополістські прояви не було свого часу втілено в життя. Треба знайти і повернути їх для дальшого використання для добра нової країни.

Потрібен також постійний моніторинг усіх сучасних винаходів і технологій та їх обов’язкове, невпинне втілення. Але пріоритетність власних українських розробок зовсім не означає нехтування вивченням світового наукового досвіду та залученням до використання найкращих світових розробок найвищого ґатунку.

І що дуже важливо — тільки у по-справжньому інтелектуальному суспільстві стане ефективною й результативною підготовка нових управлінських кадрів, здатних реалізувати всі вищезазначені амбітні цілі з побудови нової країни.

І головне. Нова країна має знайти своє місце у світовому розподілі праці, а для цього потрібно сформувати світові свою унікальну пропозицію. Тому для нас актуальним є не тільки питання, за рахунок яких інтелектуальних ресурсів це забезпечити, а перш за усе, якою має бути ця унікальна пропозиція.

Висновок. Українці обов’язково повинні стати нацією творців. Тільки завдяки інтелектуальному прориву стане можливим прорив економічний. Це — аксіома.

Особливості системи освіти у новій державі

Загальновідомий факт, що освіченість нації – це основний нематеріальний актив держави. Не буду вдаватися у не цікаві для мене зараз підробиці, як сталося, що наша нинішня освіта, особливо початкова, абсолютно не відповідає вимогам сучасного світу. І саме головне, вона зовсім не відповідає завданням, які має ставити перед собою держава, що хоче у майбутньому претендувати на значне місце у такому світі.

Попередня
-= 22 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!