Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Ніхто, звичайно, не збирається заперечувати факти, пов’язані з життям у певні історичні часи легендарних особистостей, яких люди називали посланцями Бога на Землі і які стали родоначальниками різних релігій, засновниками власних вчень і вірувань.

Проте всі вони теж були дітьми Єдиного Бога, який свого часу послав їх на Землю лише задля об’єднання людей і в жодному разі не для роз’єднання та ворожнечі.

Тому завжди пам’ятайте: немає найправильнішої релігії, немає найправильнішої віри, найрозумніших служителів культів. Бог Єдиний. Бог — це шпиль найвищої гори, а нинішні всілякі віри і релігії — це лише підходи до цього шпиля. Моліться кому хочете, але знайте, головна ваша мета не «відмолити» власні гріхи, а осягнути і пізнати Єдиного Бога.

Звертаючись до Нього з молитвою про допомогу, пам’ятайте надважливі заповіді: живи за совістю, поважай своїх предків, люби гідних, твори добро, але май силу протистояти злу.

Для атеїстів XXI століття треба, мабуть, якось інакше пояснити, що таке Єдиний Бог і Його сила, що є Його Воля, згідно з якою живе природа, існують життя і людство.

Сучасникам не важко уявити, з чого складається і як працює комп’ютер. Цей дуже поширений нині пристрій містить, власне, два компоненти: «залізо», як-то кажуть, тобто корпус з усією електронною начинкою, і софт (soft) — комплекс програм, які керують усіма процесами у комп’ютері і без яких той – справді мертве «залізо».

Ми знаємо, що навіть найскладніші процеси можна наочно ілюструвати дуже просто і зрозуміло. Так от, якщо ми проведемо аналогію між звичайним комп’ютером і багатогранним світом, нам треба уявити сучасний світ як корпус комп’ютера вкупі з його електронною начинкою. Проте світ — він живий, існує і рухається завдяки невідомим нам космічним або природним законам. Назвіть їх ще якось, як захочете.

Ми також знаємо, що «вдихнути життя» в комп’ютер може тільки потрібне програмне забезпечення, тобто софт (soft). У нашій метафорі цей програмний продукт — аналогія до законів життєдіяльності, за якими існує реальний світ. Однак програми для комп’ютера створюють люди. Залишається тільки поставити риторичне запитання: а хто ж Програміст цього «програмного забезпечення», за яким живе наш нескінченний і надскладний світ?

Відповідь буде однозначною: це Єдиний Бог.

Дещо про «зворотну сторону медалі». Сили зла як виклик людству і світу на його шляху до досконалості

Згадуючи у попередньому розділі про силу і позитивнісь векторів спрямованості руху людства, я природно мав на увазі силу добра, яка до них прикладена. Але якщо ми поведемо розмову про протилежний, деструктивний та руйнівний напрямок руху, цілком справедливо пов’яжемо його з рушійними силами зла.

Власне, із силами добра усе зрозуміло, бо це є Божий Промисел. А що таке сили зла і хто чи що їх генерує, ми ніколи для себе до кінця не уявляємо. Людству завжди краще та легше перекладати свою відповідальність за негативні дії і явища, що відбуваються з ним, на будь- кого ­– тільки не на себе. І винні тут завжди потойбічні сили: від диявола – аж до чорної кішки на дорозі.

Однак я візьмусь стверджувати, що у світі існує лише одна світла конструктивна сила, що є рушійною силою творіння. І надходить вона у цей світ від Єдиного Бога.

Господь створив рівноважний, саморегулівний світ, у якому дав нам можливість проявляти себе і будувати життя на свій розсуд. Але цей розсуд люди успадкували разом з безроссудністю у пропорції рівно 50 на 50 відсотків. Тобто, маємо наявну нестійку рівновагу. Впевнений, що великий Господь мудро передбачив, що за всі свої негативні дії людство кожну мить свого життя складає жорсткі іспити у вигляді глобальних криз, негараздів, бід та нещасть тощо.

Попередня
-= 27 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!