Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Вище ми розглядали майбутню форму управління державою. Але там ми не обговорювали, якими повинні стати в ній правоохоронні структури. У цьому розділі ми й розглянемо це важливе для кожного громадянина питання.

Трохи психології: чи замислювався хтось, чому, йдучи працювати, скажімо, в міліцію, людина часто змінюється в негативний бік, у неї проявляються риси, які не можуть бути прийнятними в нормальному суспільстві? Страшно уявити, що твій сусід, якого ти в цивільному завжди сприймав як звичайну людину, здобувши погони й отримавши від держави зброю та повноваження, перетворюється на садиста, хабарника, злочинця. Але таких випадків багато, і це вже, на жаль, статистика.

Ви заперечите мені, що нормальні туди не йдуть, а йдуть тільки ті, хто здавна має приховану до таких жахливих проявів схильність. Тоді я поставлю риторичне запитання: до чого нам угруповання таких людей та ще й наділених державою потужними повноваженнями? Навіщо нам їх утримувати на свій головний біль? Давайте озброїмося і кожен сам себе захищатиме. Як у лісі. Але ми не для цього хочемо будувати нову державу. Тому нові її правоохоронці будуть працювати за НОВИМИ правилами. Згідно з названою Державною доктриною громадської безпеки суспільства.

А Міністерство внутрішніх справ має стати Міністерством громадської безпеки з яскраво вираженим вектором професійної діяльності, що буде спрямований саме на досягнення такої безпеки. Весь карний складник діяльності нинішнього МВС має бути згруповано в один департамент, який повинен зайнятися своєю безпосередньою професійною діяльністю — боротьбою зі злочинністю. Я впевнений, що флагманською структурою, яка об’єднає цей департамент на виконання такого завдання, стане відомий усім ще з прадавніх часів карний розшук.

У зв’язку з процесом поступової декриміналізації більшості так званих економічних статей Кримінального кодексу в майбутньому відпаде потреба виділяти в окрему структуру підрозділи боротьби з економічною злочинністю. Ну а боротьбу з організованою злочинністю, особливо у світлі її сучасної транскордонної діяльності, треба повністю передати в загальнодержавну структуру, яка відповідатиме безпосередньо за безпеку держави. Це виглядає найбільш логічним кроком з огляду на реалії існування самої міжнародної організованої злочинності, яка часто об’єднується і діє спільно з угрупованнями міжнародного тероризму.

А що ж таке головні для нас структури громадської безпеки? З чого вони складатимуться? Як діятимуть?

У цей найпотужніший департамент нового міністерства ввійдуть та об’єднаються ті, хто повинен зайнятися безпекою громадян безпосередньо: нова потужна і мобільна патрульно-постова служба, нова дорожня міліція (зараз патрульна поліція) із зовсім іншими завданнями, пов’язаними з дорожньою і придорожньою безпекою, добре розгалужена й оснащена служба дільничних інспекторів, служба профілактики неповнолітньої злочинності, аналітичні служби, підрозділи цифрового зв’язку та комп’ютерних технологій, потужний центр професійної підготовки.

Я не маю вдосталь місця та і якоїсь мети детально описувати структуру нового правоохоронного міністерства, хоча непогано на цьому розуміюся. Я доволі детально описав це читачеві, щоб він зрозумів, хто і якими силами захищатиме безпеку громадян нової держави, та авансом віддав свою довіру майбутнім, зовсім новим за своєю суттю правоохоронним органам. А нова Доктрина всіма своїми засадами скріпить воєдино їх діяльність на досягнення громадської безпеки та спокою».

Висновок. Правоохоронне законодавство у новій державі має бути докорінно змінено, а всі правоохоронні структури реформовані під нові завдання, безумовне виконання яких дасть українському народу змогу плідно працювати, спокійно спати, впевнено будувати своє майбутнє, просто відчувати себе захищеними. Кожної миті.

Попередня
-= 33 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!