Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Ясно, що всі люди суттєво відрізняються одне від одного освітою, життєвим досвідом, соціальною активністю, бажанням пізнавати щось нове та постійно вдосконалюватися. Але на якому інтелектуальному рівні в певний момент свого життя не перебувала б людина, для неї її щоденне життя у своїй країні має бути ЗРОЗУМІЛИМ. Абсолютно.

Тому ті особи, які свідомо візьмуть на себе роль громадських лідерів національного, регіонального або місцевого рівнів, повинні спільно з народом зробити щоденне життя людей таким, коли усі його складники без поділу на прості й складні будуть ЗРОЗУМІЛИМИ. І коли це станеться, кожна людина в країні житиме в середовищі, зрозумілому їй за своїми правилами і законами, за логічними принципами власного існування. Усе це призведе до відчуття комфортної вбудованості громадянина в щоденне життя, а розуміння своєї потрібності й значущості зробить таку людину орієнтованою винятково на позитивне сприйняття власного існування та відчуття мети, задля якої вона живе.

До того ж нові громадські лідери зобов’язані розробити ефективний план модернізації суспільства й державних інститутів. Загальний порядок дій має бути простим і знову-таки зрозумілим, а кінцева мета — побудова принципово нової за своєю ідеологією і суттю держави через поєднання найкращих і найкорисніших рис засадничо різних систем власності — державної та приватної, а також шляхом застосування кардинально нових (про це нижче) методів і засобів управління державою взагалі та її економікою зокрема. І ще нам вкрай потрібна результативна спільна праця лідерів і суспільства щодо відновлення взаємної довіри як найціннішого соціального капіталу задля забезпечення справедливого захисту життєвих інтересів і особистої безпеки людей. За таких умов будь-яка – управлінська, економічна чи технологічна реформація країни отримає необхідне суспільне підґрунтя й підтримку.

Інакше кажучи, завдання нових лідерів — «вималювати» точний вигляд принципово нової держави, показавши людям черговість їх покрокових дій, а через мову цифр і точних показників досягти ефективного контролю за результатами цих дій.

Хто реально це зробить, той і складе свій іспит на майбутнє лідерство — інтелектуальне, політичне, економічне. Бо на це вже довго чекає наше суспільство.

Висновок. Ми маємо знати на прізвище кожну авторитетну в кожній спільноті нашої країни людину і працювати з нею безпосередньо та разом з нею будувати на основі територіальних громад міцну горизонтальну соціальну мережу, яка складе надійну основу нової держави. А ще ми повинні зробити в такій державі життя людей повністю зрозумілим.

Два різновиди визначення поняття території держави.

Ще одна надважлива її територія

Країна – це перш за все територія. Вона первинна і є константою на віки. Саме вона є місцем проживання її народу і найголовнішим багатством самої країни. А народ – величина змінна протягом часу. Тому успішна держава не має права віддавати територію чужинцям або ж частині свого власного народу, якій це забажалося з будь-яких причин. І кожну мить жорстко боронити цілісність своєї території для більш розумних поколінь нащадків, бо з часом народ невпинно зміниться, а держава на своїй території має бути назавжди.

Хоча майже кожний з нас більш-менш точно уявляє собі територіальний устрій нашої країни, мало хто думає про те, що існує ще одна значуща територія, яка визначає та уособлює найважливіший складник — територію життєвого простору кожного громадянина.

Попередня
-= 4 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!