Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Майже всі знають розумну гру на складання мозаїки — пазли. У будь-якому пазлі всі його елементи міцно й органічно тримаються один за одного і складають розмаїту багатокольорову мозаїку. Так має виглядати й життя кожної розвинутої успішної країни. Соціальна «теорія пазла» обґрунтовує шлях успішного соціально-економічного становлення країни як сумарного складника успіху втілення індивідуальних людських життєвих ПРОЕКТІВ, що мають бути спрямовані на подолання бідності громадян загалом та відродження добробуту кожної родини зокрема з точно визначеною мотивацією і методологією такого шляху, з усіма ознаками застосування в майбутньому всіх цих чинників для визначення справжньої національної ідеї.

Майбутня стратегія діяльності нової держави випливає із загальносвітових цінностей високорозвинутих суспільств і країн, де щасливий ландшафт життя (тобто загальний «пазл») складається з окремих його сегментів, які й становлять окремий одиничний складник саме такого суспільства — власне людину та її родину. І кожний сегмент такої мозаїки є уособленням і проявом їх власного життєвого ПРОЕКТУ.

Без такого власного життєвого ПРОЕКТУ не може бути свідомого конструктивного життя людини-громадянина, хай це буде власне селянське господарство, невеличкий приватний бізнес чи добре налагоджене виробництво підприємця національного виміру. А може, це буде просто красиве, чисто прибране подвір’я і впорядковане господарство звичайних пенсіонерів.

Майже кожна людина в будь-якому віці має свою мету і хоче від її реалізації мати не лише матеріальний результат, а й самоповагу та повагу від сусідів чи колег.

Отже, для реалізації мети — створення нового за своєю якістю життя країни — визначено наступний ланцюжок чинників.

1. Для початку практичної роботи над створенням принципово нової країни ландшафт її реального життя має бути деталізовано до такої міри, коли він складатиметься із сегментів, які означають життєву територію конкретної людини, родини або добровільного об’єднання певної кількості людей чи сімей (кооперативні або приватні сімейні підприємства та індивідуальні господарства).

2. Для кожного такого сегмента має бути запропоновано добре розроблений і профінансований його індивідуальний економічний ПРОЕКТ, тісно пов’язаний з новою економічною стратегією, а також з майбутніми планами регіонального розвитку.

3. Кожний такий ПРОЕКТ у перспективі має стати складником успішної загальнонаціональної й регіональної внутрішньої соціально-економічної політики нової держави.

4. У новому загальному соціально-економічному ландшафті кожен його сегмент органічно посідає своє місце, має свій вплив на загальне життя довколишнього середовища, має свою вагу, а також міцно, як у пазлі, поєднується з його сусідськими, партнерськими сегментами.

5. І головне: сам факт існування такого сегмента у вигляді успішного індивідуального ПРОЕКТУ життєдіяльності людини та її родини має робити їх соціально активними, позитивно налаштованими, згуртованими навколо спільної ідеї та максимально зацікавленими у результатах продуктивної праці.

6. Структуру побудови ландшафту успішної країни у вигляді органічно складеного пазла засновано передусім на пошуку дієздатної моделі функціонування кожного його сегмента, а також на глибокому вивченні регіональних проблем та місцевих соціальних і ментальних особливостей з метою їх урахування під час розроблення й реального втілення кожного індивідуального життєвого ПРОЕКТУ людини та її родини.

Висновок. Індивідуальні території життя людей та їх власні життєві ПРОЕКТИ – надважливі для нової держави «цеглинки», з яких збудується не тільки зовнішньо приваблива споруда нового життя країни, а й реальне внутрішнє його наповнення практичним та ефективним змістом.

Попередня
-= 5 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!