Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Треба забезпечити людям правильний і вільний шлях до втілення власних життєвих ПРОЕКТІВ, уперше зацікавити їх, включивши як партнерів у плани реформування держави, дати їм відчути себе корисними, потрібними країні, її майбутньому, а також заснувати реальний механізм (зокрема фінансовий) підтримки таких ПРОЕКТІВ.

На весь період становлення нової країни і громадянського суспільства мета досягнути їх процвітання вкупі з власним життєвим і економічним успіхом повинна стати пріоритетною для кожного громадянина, для кожної сім’ї. Вона має консолідувати і примирити суспільство, гуртувати людей навколо ідеї відродження країни власними силами. Віднині термін ПРОЕКТ, тобто життєвий ПРОЕКТ кожної людини, має стати паролем соціальної комунікації та плідної людської взаємодії, символом успішного розвитку її дальшого життя.

Висновок. Основне завдання кооперативного руху «Напрям» — навчити людей будувати власний добробут власними силами.

Замість біржової гри нехай буде прагнення знаходжень, підтримане кооперативом.

«Агні-йога», книга «Листи саду Морії».

Розділ «Осяяння», частина 2, глава 6, підрозділ 1.

З чого складається і на що спирається система кооперативного руху «Напрям»

Система організаційно спирається на чотири дієві складники, які мають стати певною матрицею, що згодом вбере в себе та, постійно розширюючись, поєднає для синхронної ідеологічної та результативної економічної діяльності всі новостворені регіональні кооперативні і кредитні фінансові структури — як незалежні, так і філійні.

Отже, йдеться про:

1. Всеукраїнську громадську організацію «Кооперативний рух Напрям»;

2. обслуговуючий кооператив «Напрям» загальноукраїнського значення з розгалуженою філійною мережею обласного, районного, міського, селищного та сільського рівнів;

3. кредитні спілки (каси взаємного фінансування) обласного й місцевого рівнів із загальною назвою «Взаємодопомога (далі іде назва регіону)»;

4. Національну асоціацію кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога».

Перший складник — Всеукраїнська громадська організація

«Кооперативний рух Напрям»

Організація має всеукраїнський статус, її діяльність поширюється на всю територію України. Це громадська організація, створена на принципах добровільності та спільності інтересів її членів. Правовою основою діяльності організації є Конституція України, Закон України «Про об’єднання громадян», інші законодавчі акти України та її статут.

Основна мета діяльності організації — захист громадян України в соціальній, економічній і фінансовій сферах шляхом просвітницької, юридичної та організаційно-методичної допомоги, а також підвищення через просвітницьку діяльність економічної, фінансової і юридичної обізнаності населення країни.

Основний інструмент такої діяльності — методологічна робота з вирішення нагальних соціальних потреб суспільства загалом; відновлення, становлення і дальший розвиток кооперативної діяльності громадян, сприяння розвитку системи виробничої і фінансової взаємодопомоги, забезпечення нормальних умов життя для кожного українця та його сім’ї.

Попередня
-= 71 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!