Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

В Україні з огляду на специфіку її внутрішнього життя і ментальних моделей людських взаємин може бути застосовано гнучкішу й синтетичнішу систему гарантування фінансових ризиків під час мікрокредитування.

Висновок. Колегіальна відповідальність членів суспільства одне перед одним за долю їх власних життєвих ПРОЕКТІВ стане дуже впливовим чинником під час мобілізації потужного людського ресурсу на невідворотну зміну внутрішнього життя країни на краще.

Методологія діяльності

Окрема і дуже важлива справа — це методичні розробки, які мають наповнити діяльність кооперативного руху живим змістом. Для цього з огляду на

- специфіку і традиції окремих регіонів,

- урахування зустрічних регіональних пропозицій,

- передовий світовий досвід,

- оцінки майбутніх ризиків та гарантій захисту від них

мають розроблятися типові моделі індивідуальних і колективних кооперативних ПРОЕКТІВ.

Такі ПРОЕКТИ вже за участю керівників регіональних кооперативних філій, керівників кредитних спілок (кас взаємного фінансування) і регіональних бізнесменів треба вибирати для втілення, враховуючи абсолютно всі можливі ризики, навіть такий чинник, як можлива протидія з боку місцевої влади і способи її подолати. І лише потім вони оформлюються як конкретний бізнес-проект для виконання силами кооперативної системи за умови фінансової підтримки відповідною кредитною спілкою (касою взаємного фінансування).

Наведу для прикладу тематику окремих можливих для реалізації проектів.

- Особисті людські проекти, пов’язані зі сферою обслуговування і дрібної торгівлі або ремесел: крамнички, перукарні, лазні, хімчистки, аптеки, побутові й ремонтні майстерні, невеличкі кафе та їдальні домашніх страв, виготовлення сувенірів і дрібного побутового інвентарю тощо.

- Проекти, пов’язані із заготовкою й переробкою всіх видів сільськогосподарської й харчової та просто будь-якої корисної рослинної продукції. Особливу увагу треба приділити виробництву екологічно чистих продуктів харчування.

- Особливо важливі проекти — соціальні магазини, їдальні або кафе для малозабезпечених.

- Фінансова та організаційна підтримка креативних та творчих проектів, що генеруються пенсіонерами і мають цінність для суспільства, з метою якомога далі зберігати потенціал людей для потреб країни.

- У житлово-комунальній сфері — проекти, пов’язані із заснуванням і роботою товариств співвласників багатоквартирних будинків та приватних ЖЕКів з метою економії енергетичних і водних ресурсів, мінімізації квартирної плати.

- У сфері індивідуального й кооперативного будівельного бізнесу — проекти, пов’язані зі швидким будівництвом недорогих будинків і котеджів з легких сучасних енергоощадних матеріалів за вітчизняними й іноземними технологіями.

- Виробнича діяльність у будь-якій сфері (особливо в альтернативній енергетиці), пов’язана з виготовленням кінцевого продукту з власних сировинних ресурсів на сучасних міні-заводах повного виробничого циклу.

- Проекти із захисту екології та організації зеленого туризму.

Природно, що це лише зовсім невеликий перелік, який має бути суттєво розширено в процесі практичної кооперативної діяльності.

Дуже важливо розробити й надати для користування всім кооперативним філіям і кредитним спілкам (касам взаємного фінансування) уніфіковане програмне забезпечення (своєрідну електронну логістичну систему), яке дозволить швидко здійснювати абсолютно всю внутрішню виробничу, фінансову і звітну роботу та зробить максимально ефективною зовнішню співпрацю між кооперативними структурами і кредитними спілками (касами взаємного фінансування).

Попередня
-= 77 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!