Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Для широкомасштабного висвітлення діяльності кооперативного руху й реалізації його проектів має друкуватися і розповсюджуватися через регіональні філії спеціальне безоплатне видання для кожної української сім’ї.

Вже діє веб-сайт Всеукраїнської громадської організації «Кооперативний рух «Напрям»: www.napryam.org. Також існує електронна скринька info@napryam.org. Незабаром почне працювати окрема безоплатна «гаряча» телефонна лінія (її номер буде зазначено на сайті).

Як згуртувати людей

Існує впевненість, що в самій ідеї та ідеології кооперативного руху, спрямованій на досягнення процвітання кожного сегмента суспільства, в її конструктивності й зрозумілості закладено потужний імпульс до єднання людей.

Це перша в чистому вигляді соціально-економічна ідеологія для цілої країни, розписана як зрозумілий бізнес-план.

А найкращою реакцією суспільства на появу такої ідеології мав би стати суцільний людський ажіотаж, коли всі зацікавлені особи захотіли б стати першими у черзі на участь. Це буде першим кроком. Далі настане черга авторитетних ватажків спільнот, дієвих бізнесменів, фінансистів і менеджерів для їх плідної організаторської і професійної діяльності.

Висновок. Плідні і конструктивні взаємини між організаторами і головними дійовими особами кооперативного руху та тими, для кого його, власне, й засновано, мають позитивно вплинути на загальну згуртованість більшості людей навколо спільної справи покращення власного й суспільного життя власними ж силами.

Отже, для чого все це потрібно взагалі?

Для того, щоб:

- дати людям надію на реальність соціально-економічного дива для них особисто і їхніх сімей, як то кажуть, на їхньому подвір’ї;

- зацікавити людей, дати їм відчути себе корисними, потрібними країні, її майбутньому;

- навчити людей будувати власний добробут власними силами;

- включити людей як співвласників і партнерів у плани реформування держави;

- розробити й донести до людей весь масив наших спільних можливостей при практичному втіленні будь-яких життєво важливих проектів у кожному сегменті суспільного життя;

- заснувати реальний механізм (зокрема й фінансовий) реалізації цих проектів;

- через ідеологію кооперативного руху залучити до співпраці всіх регіональних громадських авторитетів-ватажків;

- згуртувати громадян навколо спільної кооперативної ідеї та надихнути на плідну творчу працю.

Черговість кроків на шляху становлення кооперативного руху

На регіональному рівні

1. Заснування регіональних, районних, міських, селищних і сільських філій уже створеного загальноукраїнського обслуговуючого кооперативу «Напрям». Підтримка й розвиток уже зареєстрованих регіональних філій.

2. Заснування кредитних спілок (кас взаємного фінансування) регіонального рівня з філійною мережею, а також окремих місцевих кредитних спілок (кас взаємного фінансування) за потреби. Підтримка вже наявних кредитних спілок (кас взаємного фінансування).

3. Підбір і підготовка місцевих громадських ватажків, регіональних бізнесменів, активістів і агітаторів для організації й успішної діяльності регіональних філій кооперативу та кредитних спілок (кас взаємного фінансування).

Попередня
-= 78 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!