Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Опришки

Хлопці наш дідуньо-мольфар знає мову звірів і вони йому зла не заподіють, промовив Василь із впевненістю.

У таборі кожний знав своє місце і обов’язки.

*****************************

Пані Зося у молодості була членом католицького жіночого чернечого ордену, головною метою якого є виховання дівчат у дусі католицизму. Орден заснований в Італії на честь святої Урсули. То ж будучи фанаткою католицької віри, дочку назвала Урсулою, але належного виховання її не приділяла. Була закохана у панича із Кракова, та після перших зустрічей покинув. Чому так сталося –загадка. Пані Зося у інтимному житті була неурівноважена. ЇЇ подобалися мужчини сильні тілом і духом, а таких у середовищі панів було мало. Одні аскетики і хвальки на словах, а на ділі - боягузи, безпорадні хлюпики. Легінь Василь – ото справжній хлоп-богатир. Ще й зараз болить усе тіло, губи покусані і голова розвалюється. Навіщо я його так скоро відпустила? Треба було трохи притримати і повторити сексуальний акт. О Боже ласкавий, а білизна яка брудна у плямах простирадло. Пані швиденько зняла все, що могло видати її гріховність із коханцем. Покликала покоївку і всунула у її руки простирадла. Випрати, висушити до вечора і застелити. Все буде зроблено вельмишановна пані – промовила покоївка, і швиденько зникла за дверима. Добре, що ніхто не бачив Василя у покоях. Надворі могли бачити, то на те була причина, якось викручуся перед паничем – подумала пані і заспокоїлася. Івась із Василем про щось говорили, треба покликати Івася.

Івась уважно вислухав пані Зосю і сказав, що з Василем знаються, бо з одного села. А розмовляли ну то що? Я розпитував, як там мама, як її здоров’я та про таке інше. Івась, якби тебе запитав панич про те, що робив у панському дворі Василь,- скажеш, - що я викликала бо чула ніби поблизу появились опришки і може би погодився найнятися гайдуком, щоб захистити двір від них. Пані Зося?- я вас зрозумів, буде так, як сказали. Ну то й добре,- іди Івасю. Пані не знала, що ще одна людина бачила Василя і не на дворі, а у спальні пані Зосі,- то була покоївка, яка донесла паничу про людей, які у темноті ходили по хлівах і щось виносили і ніби серед них був пахолок Івась.

Панич сказав, що розбереться і виведе на чисту воду усіх, хто по ночах не спить. Івась знав на що натякає панич, але твердив, що сам пан казав заспокоїти собак, які не давали спати Урсулі. Тому підняв гайдуків з якими зробив обхід панського двору, а потім пішов спати. А те, що я прийшов трохи пізніше, то я вже казав, що сидів з гайдуком Андрієм. Гайдук Андрій підтвердив слова Івася і пан заспокоївся.

А покоївці сказав, щоб стежила за пані Зосею і гайдуками, бо дуже розпустилися і довіри до них немає. Івась вірний мені і Урсула без нього ані на крок. Він її, як старший брат, а скоро найму для неї наймичку, бо Івася призначу старшим пахолком. Паничу не поспішайте з Івасем. Я ще трохи за ним поспостерігаю. Ну добре.

Іван доповів Василю про перші підозри з боку панича і треба щось робити із покоївкою, яка йому доносить про мене і думаю, що вона бачила тебе. Буде біда. А може і нічого не бачила. Я підслухав розмову панича і покоївки. Він доручив її пильнувати пані Зосю, і йому про всі підозри доносити. Ага. Ото уже недобре. Треба щось придумати. А, що тут думати? Я скажу її, що ніби я знайшов потаємний хід у огорожі і приведу її туди аби подивилася, а хтось із хлопців нехай вхопить за руку, закриє рота її і потягне до лісу. А там і поговорити, з нею по чоловічому. Давай завтра по обіді приведи її до огорожі, а сам ніби підеш за паничем чи гайдуками. Цю справу зробимо блискуче .Домовилися. Потиснули руки і розійшлися.

Попередня
-= 16 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!