Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

- Будемо вважати це штрафом за скоєне, - запропонував старий.

І з цим, зрозуміло, ніхто не погодився, бо штрафи у нас відносять зовсім на інші бюджетні статті. Отже, питання відклали.

Усім постраждалим від старої «Граціози» компанія безкоштовно подарувала по дві упаковки нової, аби якось компенсувати моральну травму. Крім того, їм запропонували безкоштовну хірургічну операцію з відновлення втраченого, проте на неї погодилися далеко не всі. Зрозуміло, що ці заходи коштували УГС чимало, але прибутки від нової «Граціози» обіцяли швидко повернути вкладене.

- Файний буде бізнес! - потирав долоні Лях.

- Ти особливо не захоплюйся, - радив я йому. - Гроші - річ небезпечна, особливо для секретних агентів.

- Гроші, хлопчику, це всього лише зброя, - зверхньо плескав він мене по плечу. - А зброї має бути багато, і чим більше, тим краще. Зрозумів?

Я зрозумів. У кожного своя робота.

Але настав час збиратися на презентацію. Натягнувши на плечі смокінг, я критично роздивився себе у дзеркалі. Ну просто викапаний метрдотель із дорогого ресторану. Не можна так знущатися з живої людини. Але найнявся - продався. Галушка, звісно, запізнювалася, бо яка ж це жінка, хай би навіть біохімік, встигне зібратися на святковий захід вчасно? Домовилися зустрітися на місці. Отже, агенте Мамаю, з Богом! Ні, все-таки я хвилююся, а це ніколи не бува корисним, принаймні для людей мого фаху.

Палац «Україна» сяяв вогнями. Згідно з неписаними законами жанру майбутні прибутки є тим більші, чим більше грошей витрачено на презентацію. І, судячи з усього, Лях планував уже найближчими днями перетворитися на мільйонера.

Галушка вже чекала біля входу. Просто-таки рекорд оперативності! Результати важкого трудового дня не можна було оцінити словами. Скажу лише одне - навкруг неї розповсюджувалося справжнє сяйво. Мабуть, цього зрештою і прагнуть жінки.

Вона підставила щічку для поцілунку і я слухняно з’їв свою порцію рум’ян, пудри та іншої косметики. Це справжня гомеопатія для чоловіків.

- Хвилюєшся? - спитала Галушка.

- Не розумію, навіщо ми сюди прийшли. У Сурґутській тюрмі я, здається, почувався затишніше.

- Всьому свій час і своє місце, - філософськи зауважила вона. - Буде тобі і тюрма.

Ця думка мене трохи заспокоїла.

Свято було організоване на вищому рівні. Спеціально найняті моделі заходили до великих пачок «Граціози» і виходили звідти уже худими. (Цей фокус досягався за допомогою голографічного моделювання і коштував шалених грошей.) Я проштовхався до Ляха, який із виглядом арабського шейха потягував щось зі склянки.

- Тобі не здається, що ми трохи переставили акценти? - запитав я його. - Схуднення ніколи не було нашою справжньою метою, а ти все подав так, що мені просто кортить піти і придбати упаковку.

- То придбай, - поважно дозволив Лях. - Цікаво, після цього в тебе теж виростуть цицьки?

- Іди ти! Я серйозно. Ми ж насправді проти схуднення. А тут виходить ціла агітація за нього!

Лях відставив склянку.

- Мамаю, у серйозні ігри і грають серйозно, або краще вже не братися зовсім, - він по-змовницькому нахилився до вуха. - Ми з тобою зараз на ворожій території. І це легенда, зрозуміло? А легенда має бути переконливою.

Я почухав потилицю. Хай йому чорт, здається, тут він має рацію. Особливо щодо ворожої території. Смокінг давив мені на плечі, а коктейль у руці - на психіку. Я спробував себе умовити, що це всього лише легенда, і одразу полегшало. От що значить спеціальна підготовка!

На сцені з’явилася білявка, відрекомендована громадськості як Президент корпорації «Граціоза» пані Оксана. Громадськість заплескала в долоньки, і було від чого - президент корпорації наочно демонструвала своїм клієнтам, чого прагнути. І зовсім не в сенсі схуднення, а скоріш в сенсі побічної дії нового препарату. Я скосив очі на Ляха. Мій начальник просто-таки їв поглядом білявку, він навіть припинив сьорбати коктейль. Що поробиш - Лях завжди був ласий до гарних жінок.

- Ну як? - спитав він мене гордовито, немовби дівчину було виготовлено в лабораторії УГС.

- Файно, - чесно зізнався я. - Наша відповідь дієтологам? Треба було б її на обкладинку, просто з таким декольте, щоб потім не казали, що їх не попередили.

Білявка одразу взяла до рук презентацію, неначе досвідчений командир, і все закрутилося. Наступної хвилини на сцену вийшла моя Галушка, відрекомендована публіці як розробник нової формули, і тут уже я спогорда став позирати на Ляха. Галушка нічим не поступалася пані Оксані, а як на мене, то навіть перевершувала її - насамперед у такій категорії, як справжність. Білявки завжди здавалися мені трохи штучними.

Попередня
-= 100 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 8.

Останній коментар

Robzaf 15.04.2024

Can't answer an existing topic, what should I do ??
Maybe I'm not writing correctly?
Please tell me.
Yours faithfully.


Eldarkao 15.04.2024

How to reply to a topic?
Maybe I'm not writing correctly?
Need your help.
Yours faithfully.


Ivanhim 15.04.2024

How to react to an issue?
What am I doing incorrectly?
Require your assistance.
Cordially yours.


Додати коментар