Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

Почувши останню фразу, Галушка помітно зблідла.

- Пане Омеляне… - почав я.

- Зачекай, - перервав мене вчений. - Я старий романтик. Бути молодим романтиком легко. Бути старим романтиком важко, оскільки з роками не залишається підстав для романтизму. Але в мене залишилися. І тому я скажу так: від зробленого не відмовлюся, від заробленого не сховаюся. Я не зміг перемогти самотужки, але я порушив цю проблему, і тепер від неї вже не відхреститися. Щось буде зроблено. Так чи інакше. Влада тепер мусить вдатися до спеціальних заходів. Вони врешті-решт почули мене, хоча довго відмовлялися чути.

- Тоді давайте так, - сказав я, розчулений словами старого, - вважайте, що нашої розмови не було. Врешті-решт я говорив з вами просто як фізична особа, як друг вашої онуки. А ви краще просто підіть до свого кума і все йому розкажіть. Він має досить повноважень і досить мудрості, аби вирішити, як правильно вчинити. А я зі свого боку теж забуду про нашу розмову, наче її просто не було. Домовилися?

Старий уважно подивився на мене, несподівано сильно стиснув плече й підвівся з лави.

- Ти молодець, хлопчику, - сказав академік Майборода і повільно пішов вулицею у напрямку свого інституту.

Ми довго дивилися йому вслід.

- Таким дідом можна пишатися, - мовив я.

- Це тобою можна пишатися, - раптом відповіла вона і просто там, на лаві, міцно мене поцілувала.


«Пані Граціоза. Нова упаковка - нова ти!» - твердив рекламний ролик. Як на мене, сформульовано непогано. Коли до справи беруться справжні фахівці з реклами, результат майже гарантовано. Раджу всім - годі займатися самодіяльністю, краще зверніться до професіоналів.

Презентацію нової упаковки з неодмінним у таких випадках фуршетом було заплановано на сьогоднішній вечір. Галушка залишила мене самого, бо ще мала на хвилинку заскочити до перукаря, манікюрки, педікюрки, косметолога, візажиста, масажиста, кравця, ну, і ще в декількох дрібних справах. Одне слово, жінка завжди знайде собі забаву перед відповідальним заходом. І це можна зрозуміти - адже сьогодні їй доведеться грати роль королеви балу. Хоча чому це грати роль - вона й справді буде королевою. Бо саме з її легкої руки «Пані Граціоза» разом із новою упаковкою набула нових корисних якостей - масові випробування показали стійкий побічний ефект у вигляді збільшення грудей на один розмір. Іноді на два. Я наполягав на підвищенні ефективності препарату, і мене навіть вислухали, але, як завжди, не взяли до уваги. Утім, не все так погано, бо я теж був запрошений на прийом. І зовсім не в ролі Галушчиного кавалера, як ви могли подумати. Хоч, як на мене, така іпостась уже сама по собі була б почесною, і все ж вона не відповідала б справжньому стану речей. Бо операція «Право першої ночі» блискуче завершилася саме завдяки моїй ініціативі й моєму вмінню зіставляти факти. Це я не хвалюся перед вами, це пряма цитата із Ляха. Уявіть собі - мій начальник без будь-якого зовнішнього тиску подав мене на подяку і, можливо, її навіть затвердять. Скажу чесно, в душі я не схильний переоцінювати свій скромний внесок у справу. Академік Майборода, розповідаючи всю історію Першому заступникові, таки трохи переборщив щодо моїх заслуг. Але все одно приємно. Скажіть, а вам хіба не було б приємно отримати подяку від самого Генерального писаря УГС? Отож-бо. У такі моменти хочеться зробити щось надзвичайне, ну, хоча б просто віддати життя задля України. Але це, зрозуміло, якщо подяку таки затвердять. Тьху-тьху-тьху, щоб не зурочити.

Не знаю, як я наважився тоді запропонувати Галушчине дослідження як альтернативу старій «Граціозі». Це був справжній подвиг - агентові другого класу ризикнути висунути свою пропозицію у присутності ТАКИХ людей. Досі не розумію, як зміг розтулити рота, бо кожна губа важила із центнер, а язик - той просто не ворушився. Але мою ідею несподівано сприйняли поблажливо і після ретельних досліджень навіть рекомендували до виконання. Ось які вражаючі плоди може дати звичайна хлоп’яча відчайдушність. Єдиний, хто категорично заперечував, - це сам академік Майборода. Але йому сказали, що такі складні проблеми не можна рубати з плеча. З жінками треба поводитися делікатно, зокрема й на терені косметології.

- Ти сам це вигадав, а тепер задкуєш? - насідав Перший заступник.

Ну і, зрозуміло, переконав. Академік хоч і не погодився, однак категоричні заперечення зняв. Сьогодні його не буде на прийомі, а жаль - старий був справжнім хрещеним батьком, чи то пак, винуватцем нашої операції, і з цього приводу не гріх було б хильнути чарчину. Але, дасть Бог, - хильнемо іншим разом.

Фірмою «Мальборо Інкорпорейтед» тепер володіє УГС. А конкретніше - акції мешкають у Ляховому сейфі. Ми викупили їх у власника за символічну суму в одну гривню. Він навіть не погодився на відшкодування витрат зі створення та розкрутки препарату.

Попередня
-= 99 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 8.

Останній коментар

Robzaf 15.04.2024

Can't answer an existing topic, what should I do ??
Maybe I'm not writing correctly?
Please tell me.
Yours faithfully.


Eldarkao 15.04.2024

How to reply to a topic?
Maybe I'm not writing correctly?
Need your help.
Yours faithfully.


Ivanhim 15.04.2024

How to react to an issue?
What am I doing incorrectly?
Require your assistance.
Cordially yours.


Додати коментар