Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

- Ви мене своїм поводженням просто вибиваєте з колії, - дівчина зашарілася, і я відчув себе донжуаном. - Я от що хотіла вам сказати. Пам’ятаєте, я обіцяла зробити розширений аналіз. З приводу дії добавки, у тих зразках, які ви дали.

Я кивнув.

- Так от, я обіцяла вкластися в тиждень, але все виявилося складніше, ніж здавалося. Вона не підходить під жодні стандарти. І тому довелося почати процес фізио-математичного моделювання.

- Якого?

- Фізио-математичного. На біокомп’ютері є біологічні моделі людини. Тож для дослідження треба змоделювати молекули добавки, а потім вживити їх у моделі організмів та подивитися на результат. Розумієте?

Я ствердно кивнув, і це була майже правда.

- Тільки доведеться почекати. На біомоделях неможливо суттєво прискорити процес. Все буде, як у природі. Моделювання молекули я завершила вчора, отже, залишилося ще тижні три-чотири. Я вас дуже підвела?

- А швидше ніяк не можна?

Галушка сумно похитала головою.

- Швидше не буває. Дія може бути не очевидною, і я взяла для роботи багато моделей - дітей, жінок у різних фізіологічних станах, хронічно хворих і так далі. Вам же потрібен повноцінний результат?

- Так, - я рішуче кивнув головою. - А ще мені потрібно…

Що було далі, я вам не розповім, тому що заздрість - то неконструктивне почуття, і я не хочу у вас його викликати. Скажу тільки, що заснув я найщасливішим у світі чоловіком.


- Ну, як твої успіхи?

- У сировині з Ізраїлю добавка теж наявна. Експертиза нашої лабораторії підтверджена інститутом Майбороди.

Лях клацнув пальцями:

- Я так і думав. Готуйся до відрядження на Святу Землю.

- Слухай, а тебе не тривожить назва цієї фірми? «Кремл Ентерпрайзес». Кремль - це ж, здається десь у Москві?

- «Кремл», дорогий друже, в перекладі з мови їдиш - усього лише крамничка. Так твердить словник під редакцією Фінкельштейна, сторінка двісті дванадцять.

Я подивився на начальника із захватом. Оце так ерудиція!

- От бачиш. А в мене з юдаїкою іще з Академії не склалося. Ти ж пам’ятаєш.

- Пам’ятаю. Отож заразом ліквідуєш пробіли в освіті. Бо легенду тобі знайшли - вище не буває. Матимеш доступ до всіх найтаємніших дверей.

Я зіщулився з підозрою:

- Легенду ти підбирав?

- Я, - гордовито сказав Лях. - Особисто. Чумовий збіг. Буквально за кілька днів до Ізраїлю летить велика група ортодоксальних марсіаністів - агітувати за переселення євреїв на Марс. Ми знайшли змогу засунути тебе туди. Післязавтра вилітаєш. Приєднаєшся до них під час пересадки.

- А до післязавтра?

- Заглиблюватимешся в юдаїку. Ну, і ще одне - операцію треба зробити невеличку. Ти ж у нас будеш ортодоксальний.

- Розігруєш, - з полегшенням засміявся я. Лях завжди відрізнявся збоченою фантазією.

- Квитки уже замовлено.

- Ти що, серйозно?

В очах свого начальника я не знайшов навіть іскри гумору.

- Справа на контролі.

Тут я сів на стілець так міцно, наче не збирався залишати його протягом доби.

- Ні, зачекай. Давай обговоримо.

- Давай, - погодився Лях.

- Навіщо такі складнощі? Краще я поїду як звичайний турист.

- Тобто гой?

- Ну гаразд, не гой, але навіщо таким уже ортодоксальним?

Лях подивився на мене, немов на вередливу дитину.

- А що тобі треба, відрядження від «Краси і сили»? То в Ізраїлі ж не уявляють, що це за такі. А ортодоксального, сам знаєш, кожен єврей прийме і вислухає.

- Я до юдаїки не здібний.

- Кинь, - Лях погладив мене по голові. - Просто ти не хочеш робити обрізання.

Я підстрибнув зі стільця.

- Не хочу. Бо я українець, розумієш? Не єврей і не мусульманин.

- Христос теж був галичанином, але православні щороку відзначають свято обрізання Господнього. І католики теж. І знаєш коли? Першого січня. Так що навіть наше літочислення починається від дати обрізання. А ти капризуєш.

- Я не капризую. Просто ця справа рано чи пізно закінчиться, а мені далі жити!

- Тоді дозволь тобі нагадати, - в голосі мого начальника задзвенів метал, - що закінчити цю справу маєш саме ти. Бо ти - агент Української Галактичної Служби і присягав не шкодувати себе самого, якщо твоє життя знадобиться Україні. Пам’ятаєш?

- Так то життя…

Словом, суперечку я програв.

У своєму кабінеті, знайшовши рольовий курс заглиблення в юдаїку та марсіанізм, я сумно взявся до роботи.

Дві тисячі сто п’ятдесят шостого року після знахідок, які підтвердили, що на Марсі колись було життя, серед ортодоксальних юдеїв з’явилася секта, яка сповідала теорію походження Адама та Єви з Марса. Там, мовляв, розташовувався старозаповітний Рай, і там-таки сталося найбільше лихо в історії - гріхопадіння. В результаті людей вигнали на Землю, а Марс у їхній свідомості намертво зв’язався із лихом та карою небесною. Отака от діалектика. Нова релігійна течія поступово набувала популярності, а надто на межі дві тисячі двохсотого, коли провідником секти став рабин Йосип Перець. Саме він сформулював ідею, що євреї мають повернутися на Марс, бо там був рай для їхнього праотця Адама і буде рай для них. Особливої популярності секта набула після чергового загострення Арабо-Ізраїльських стосунків у дві тисячі двісті шістдесят третьому. У дві тисячі двісті вісімдесятому на Марсі з’явилися перші єврейські поселенці, які заявили, що Марс абсолютно не придатний для життя, але вони зроблять з нього справжній рай. Наступні п’ятдесят років хвиля еміграції зростала. А з початку дві тисячі трьохсотих років за євреями на Марс потяглися араби. Навіщо вони це зробили, я так і не зрозумів. Поступово бойові дії між сторонами на території старого Близького Сходу припинилися. Зате на нових територіях, куди з обох боків переїхала найбільш рішуча частина населення, тепер було весело.

Попередня
-= 34 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 8.

Останній коментар

Robzaf 15.04.2024

Can't answer an existing topic, what should I do ??
Maybe I'm not writing correctly?
Please tell me.
Yours faithfully.


Eldarkao 15.04.2024

How to reply to a topic?
Maybe I'm not writing correctly?
Need your help.
Yours faithfully.


Ivanhim 15.04.2024

How to react to an issue?
What am I doing incorrectly?
Require your assistance.
Cordially yours.


Додати коментар