Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

А я набрав повітря в груди і сказав:

- Каву.

Поки секретарка організовувала каву для мене і мінералку для мого безпосереднього начальника, Перший заступник розмови не починав. Але щойно двері зачинилися, одразу взяв діловий тон.

- Доповідайте.

- «Право першої ночі». Справу взято до роботи п’ятнадцятого. Суть справи - загрозливе зростання кількості розлучень на другий день після весілля. Причина розлучень, - Лях тактовно прокашлявся і ковтнув води, - одне слово, наречені втратили цноту до шлюбу, що виявилося сюрпризом для їхніх обранців.

Перший заступник сидів з кам’яним обличчям. Напевне, був у курсі подій не гірше за нас.

- Справу доручено агентові другого класу Мамаю. На сьогодні в розробці кілька версій. Основна - всі наречені-невдахи приймали препарат для схуднення «Граціоза», виробництва компанії «Пані Граціоза Інтернешенел», Велика Польща.

- Усі? - уточнив Перший заступник.

Лях задля підбадьорення копнув мене під столом ногою.

- Сто зі ста опитаних, - з готовністю відгукнувся я.

- Далі.

- Нами відібрано зразок препарату і передано на аналіз лабораторії. У складі зразку виявлено високотехнологічну біодобавку із незрозумілою дією. Для подальшого дослідження препарат передано до лабораторії… - Лях зупинився.

- Академіка Майбороди, - допоміг я.

- Так, Майбороди, найкращого у Всесвіті фахівця з біохімії.

Перший заступник посміхнувся якійсь своїй думці. А я додав:

- Продавець в Україні - корпорація «Краса і сила». Скидається на диверсію.

При цих словах посмішка миттєво зникла з обличчя господаря кабінету, він глибоко замислився, а Лях ще раз боляче копнув під столом мою литку.

- Ну, і як ви гадаєте, юначе, навіщо диверсантам незайманість наших дівчат?

Я набрав повітря в груди:

- Дозвольте висловити особисту думку. Вся ця історія призведе до заплямування репутації українських дівчат, і в результаті українські хлопці, самі розумієте, будуть шукати когось на стороні. Ну, а далі ми всі вчили в історії - вивіз жінок на експорт, розпорошення генофонду і так далі.

- За оцінками фахівців, за кілька місяців Україна може опинитися на межі демографічної катастрофи, - підхопив Лях. Він не любив, коли підлеглі перебирають на себе увагу начальства. - Кількість випадків збільшується у арифметичній прогресії. Треба вживати негайних заходів.

- Ну, а якщо цей препарат - як ви сказали? «Грація»? - ні до чого?

- До чого, - раптом прозвучав за нашими спинами майже оперний бас.

Ми озирнулися, а Перший заступник підвівся назустріч новому гостю.

- До речі, радий відрекомендувати вам. Омелян Майборода. Академік. Найкращий біохімік у Всесвіті, - тут наш начальник знову посміхнувся. - Мій добрий друг і кум.

Та що ж це виходить, вони усі поміж собою куми?

- А це, Омеляне, знайомся. Мої орли. Агенти Мамай та Лях.

Ми потисли могутню академікову руку. Чесно кажучи, ззовні схожий він був радше на коваля, ніж на науковця. Величезний, бородатий. Навіть я тричі подумав би, перш ніж з таким зчепитися. І як ми не помітили, як він увійшов? А може, він і до того був у кабінеті?

Далі вже розмовляли вчотирьох.

- Фахівці вашої лабораторії абсолютно точно вказали на причину такого ефекту при застосування препарату «Граціоза». Мало того, аналіз, що його вони зробили, можна вважати еталонним для сучасної науки. Вчора я мав честь ознайомитися з результатом і охоче під ним підписуюся. Знайдена у складі препарату біодобавка є справжнім витвором біохімічного мистецтва. На жаль, застосованим з ненайкращою метою.

- А можуть його робити в Україні, цей витвір мистецтва? - у нас, оперативників, своя логіка, і зараз її продемонстрував Лях.

- В Україні можуть робити все. В напрямку біотехнологій наша країна поза конкуренцією.

- Тоді треба запланувати… - тут Лях зупинився, зміряв уважним оком фігуру академіка і переадресував запитальний погляд нашому шефу.

Той швидко розвіяв сумніви.

- Пан Омелян має всі допуски, які бувають у цій країні. Інакше я просто не мав би права запросити його сюди. Він розробляв нам препарати для кількох операцій, у тому числі по справі «Коза на льоду», це вам про щось говорить?

Нам говорило, і Лях повів далі.

- Тоді треба відібрати для аналізу зразки, які подавалися при реєстрації препарату в Україні. Якщо вони збереглися.

Академік задумливо кивнув.

- А між іншим, хороша думка. Так ми довідаємося, чи цю хитру добавку додають в Україні, а чи привозять уже в комплекті. До речі, всі потужності моїх лабораторій - до ваших послуг.

Попередня
-= 9 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

StevenKeD 25.03.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар