Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Спалах

– Давайте відвідаємо підземелля. – запропонувала Ніка. Здавалося, ці слова вилетіли з чужих вуст. Вона навіть не встигла вибачитися, за таку нерозважливу думку, як Зенон голосно вигукнув:

– Те що треба! Потрібно дізнатися більше про наших ворогів. Безсумнівно Максіон не захоче упустити такий шанс. Отже, сьогодні здійснимо невеличку екскурсію до підземної частини міста.

– Стривайте, це цілковитий абсурд. – заперечив Джеліос.

– Нічого подібного. – обурився Зенон.

– Орен може знову там з’явитися. Я не підтримую цю ідею.

– Навряд чи ми врахуємо твою думку. Хіба що... – Зенон раптово вмовк, почувши кроки за дверима. Розпашіла Даная увірвалася до кімнати.

– Що трапилося? – запитала Ніка, якраз в той момент, коли Кора перестрибнула поріг.

– Скажіть хлопцям, що то був лише безневинний жарт. – зарепетувала Даная, заливаючись сміхом. – Всю лабораторію завалило синім димом. Ми трішки не розрахували потужність нового винаходу Кори.

Ніка поглянула на двері, через які в кімнату почав проникати синій густий туман, наче то була небезпека та неминучість, які насувалися з кожним днем.

Розділ одинадцятий

Підземелля

Зак з доволі серйозним виразом на обличчі розглядав пошкоджений браслет. Нарешті ретельно обмацавши ту річ зі всіх боків, він поклав її на стіл та важко зітхнув.

– На жаль, я дійшов невтішного висновку: ми не зможемо полагодити цю штукенцію.

– Нам вона конче потрібна. Не будь тюхтієм, приклади більше зусиль, це наш єдиний захист проти Орена та його зброї. – наполегливо промовив Зенон Рейнол, затримавши погляд на вікні. Ніка мовчки спостерігала за ними з іншого боку кімнати, їй було важко змиритися зі своєю поразкою. Гнітюче відчуття все більше стискало її думки.

– Ні, вода пошкодила занадто складний внутрішній механізм браслета. Я не в змозі щось змінити. Звичайно, це велика прикрість, проте ми не повинні зневірятися у власних силах.

– Звісно. – не надто охоче погодився Зенон. – Сьогодні ми відправимося у підземну частину Пеліону, щоб з’ясувати більше про Орена та його спільників. Мушу визнати, що ми нічого не знаємо про цих людей. В чому полягає їхня місія? Відновити справедливість ціною сотні життів? Я не можу погодитися з цією версією.

– Чому? – запротестував Джеліос. – Ми не маємо підстав відмовлятися від неї. Все таки Орен не приховував свої плани.

– Не будь таким довірливим. Цим вони прагнуть заплутати нас, відвести від справжньої їхньої мети – статуеток Кадема Пелла.

– Ти надто самовпевнений... Гаразд, я погоджуюся піти з вами у підземелля, хоча ця ідея до сих пір мені не до вподоби. Сподіваюся ми зможемо дізнатися правду. І ще одне, я не хочу залишати Ніку з вами наодинці.

– Не хвилюйся, я наглядатиму за вами обома. – усміхнувся Зенон своєю іронічною посмішкою, аби навмисне роздратувати друга.

Даная дожовувала бутерброд з сиром та розповідала Корі якусь довгу та нудну історію зі свого життя. Час від часу раптовий сміх дівчат привертав увагу всіх присутніх у лабораторії.

Попередня
-= 81 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 3.

Останній коментар

oksana.nechypor.5 25.09.2013

Це Вам ДЯКУЮ за позитивні емоції!
Думаю, колись побачу й чудову екранізацію Ваших
творів...)))


Demetra 23.09.2013

Спасибі)Було дуже приємно прочитати Ваш коментарій.
Саме намагаюся писати продовження)


oksana.nechypor.5 23.09.2013

Насправді гарна книга. Багата уява автора просто
вражає!!!


Додати коментар