Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

- Краще б ти пошукав графиню, - продовжував бубоніти Остап.

До Емми підійшов мер і щось прошепотів їй на вухо.

- Я не можу взяти цього дорогого подарунку. Я ж вас зовсім не знаю, - промовила Емма, не відпускаючи руки від діамантів.

- У вас ще буде на це час, - промовив граф. – Залиште його собі, благаю. Ви образите мене, якщо відмовитесь.

Емма відпустила руку від кольє, яке виблискувало у неї на шиї.

- Мені треба йти, - с жалем в очах промовила Емма і попрямувала слідом за мером та його охороною.

Пройшовши декілька кроків, Емма обернулась і рукою показала Олені, щоб та ішла за нею.

Побачивши, що героїня усіх передач, нарешті, попрямувала до сцени, народ зірвався оплесками. Емма піднялася по невисоких сходах і взяла в руки мікрофон.

- Kim ona jest? Dlaczego jest tak lubią ludzi? – прошепотів граф.

Дівчина-перекладач лише знизала плечима.

- Сьогодні я зібрала вас усіх тут, - промовила Емма. – Щоб ви побачили, що справа зрушила з місця. Ми уже зробили немало, але іще більше нам потрібно зробити. Я звертаюся до усіх, кому не байдужі проблеми міста. Ми маємо поховати з шаною тих людей, які загинули в цьому госпіталі. Бо це наші прадідусі та бабусі. Ми вдячні всім і кожному окремо, хто перераховував гроші на наш рахунок, усім організаціям, деяким університетам, деяким особам, - з цими словами Емма пильно подивилася на Олену. – Я розумію, що зараз дуже важко виділити зі свого сімейного бюджету кошти на щось інше, окрім їжі та речей першої необхідності, але якщо ви не маєте змоги перерахувати нам гроші, допоможіть, хоча б, розповівши про існування такого фонду своїм друзям, родичам, сусідам. Кожна копійка важлива для нас. І повірте, що ці гроші не підуть ні на що інше, окрім добрих справ. Я вам це обіцяю.

Всі зааплодували. Олена вийшла на сцену і винесла Еммі великий букет троянд.

- Дякую, Олено, - промовила Емма і взяла її за руку. – Шановні друзі, я хочу, щоб ви зараз поаплодували цій дівчині, яка стоїть поруч зі мною на сцені, бо вона не лише дослідила цей госпіталь і знайшла в ньому рештки людей, вона перша підняла проблему їх поховання, і домоглася, щоб ця справа зрушила з місця. До того ж, отримавши за свої інтелектуальні надбання сертифікат на суму 10 000 від Університету археології та історії, вона не вклала ці гроші в свій бізнес, не поїхала відпочивати, а віддала усе до останньої копійки у наш фонд.

Попередня
-= 398 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар