Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

- Неймовірно.

- Вона вже хотіла було тебе попросити, щоб ти її взяла на роботу. Тільки наважилась, аж тут Марта з Іриною. А коли з Іриною так погано все вирішилось – вона тепер боїться.

- Добре, я її візьму на роботу. Із задоволенням.


Був вечір.

Граф стояв у величезній бібліотеці. Перед ним лежала розвернута книга, написана латинською. Це була одна з небагатьох робіт Миколи Коперника «Про обертання небесних сфер»

- Що так захоплено читаєте, графе? Знову фантастика?

Граф нічого не відповів.

Венецій підійшов і перегорнув декілька сторінок.

- Чому знову? – нарешті, проговорив Олександр. – Я мало що пам’ятаю з того, що читав раніше. Мені здається, що я бачу цю книгу уперше.

- Коперник? – побачивши книгу, задумливо промовив Венецій. – Я не дуже схильний до його теорії. Скоріше моя думка більш подібна з Птоломеєм. Я думаю, земля нерухома, і знаходиться у центрі світу.

- Ідея гарна, згоден. Та чомусь Коперник ближчий мені. Хоча і важко збагнути, як земля може рухатися навколо Сонця.

- Це нісенітниці, мій графе, - засміявся Венецій. – Я щоранку бачу Сонце. Воно сходить над горизонтом. І щовечора я прощаюся з ним, спостерігаючи, як воно повільно рухається вниз. Невже я повірю у ту маячню, що воно нерухоме?

Граф мовчки посміхнувся.

Венецій зручно вмостився на м’якому кріслі навпроти графа.

- Ви не в настрої сьогодні вести зі мною бесіду? Зазвичай, переконати вас у чомусь дуже важко, - посміхнувся він.

- Невже? Я готовий сперечатися на цю тему, вона дуже цікавить мене, але тільки не сьогодні. Я сьогодні віддалений від науки, наче десь літаю.

Венецій встав і повільно підійшов до графа.

- Ви багато мене навчили, - раптом промовив він. – І читати, і писати, і бачити схід. А ще ви вчили мене геометрії, фізиці… Особливо, мене тягнуло до астрономії. І ви не лишилися байдужим до мого захоплення. Ви дали мені всі знання, які тільки є в моїй голові. Все, про що я зараз думаю, всі думки, які виникають в моїй голові, якщо вони хоча б на долю розумні – то це завдяки вам. Та це не все… Ще ви навчили мене філософії та психології. Я почав розбиратися в людях, і в першу чергу, вивчив вас. Мене не обманеш. Читаючи свої книжки, заглибившись у фантастичні твори про рух планет, ви лише намагаєтесь втекти від реальності,.

Попередня
-= 432 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар