Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Т13

— Твоя голова симпатичніша за череп. Хоча... Ти теж лисий.

«Дякую. Тоді, рік тому, групи термінаторів наносили удари по військових і цивільних об'єктах. Десь тут, десь там. За майже повної відсутності зв'язку чутки все одно ширились. Ворог досяг своєї мети. Вбив частину нас і посіяв паніку та страх. Загнав у нори. Ми боїмося повисовувати свої носи зі схованок. От як ти. Ти виходиш, зупиняєшся і під прикриттям розбитої цегляної стіни роздивляєшся довкола, чи нікого немає. Прислухаєшся. Дивишся на небо. Зрештою, ти йдеш туди, куди тобі треба, але не з гордо піднятою головою. Ти не йдеш по шосе. Ти проходиш кущами, зупиняєшся біля дерева, знову прислухаєшся, доходиш до купи сміття, присідаєш, роздивляєшся. Ти боїшся. Ти не хочеш натрапити ні на стрикоз, ні на термінаторів, ні на людей. Ти чуєш звук. Швидше за все, це  щебет птахи. Але ти не рушаєш з місця, поки не дочекаєшся ще одного такого звуку, щоб впевнитись, що це був саме птах. І поки ти чекаєш, ти злишся, що надто голосно шарудить твій комір, коли крутиш головою. А ти нею крутиш. І злишся, що надто голосно дихаєш».

Джесіка не помітила, як рука потягнулась до кишені за цигаркою. Зіпо, іскра, і от вона вже втягує їдкий дим. Не часто вона дозволяє собі курити в Санаторії.

— Що, вгадав?

— Що?

— Вгадав, як ти виходиш і з якими думками?

— В основному, — сказала Джесіка, але трохи злукавила. Дуже навіть вгадав. — Будеш?

— Я не курю. Хоча... Давай, побавлюсь.

Рой черкнув колесиком Зіпо, люб'язно запропонованого Джесікою, прищурив брову, затягнувся і закашлявся.

«Як ти це куриш? Далі, про термінаторів. Зараз вони зазвичай не атакують масово. Хоча їх і стає все більше. Основну справу вони зробили. Деморалізували й загнали ворога по норах. Тобто нас. Той, що напав на тебе — то був сплячий термінатор. Він займає позицію так, щоб його не було видно і чекає. День, два, місяць, йому байдуже. Він може бути будь-де, де поміщається залізна конструкція, розміром з людину. В салоні розбитого седана, під купою сміття, в аптеці. І вони не тупі як пень. З'явишся в його полі зору — не факт, що одразу побіжить на тебе. Термінатор може вирішити, що ти не надто цінна здобич, щоб розсекречувати свою схованку. Ти можеш пройти й піти своєю дорогою. Потім може пройти Зак, і він пройде.А коли ви вдвох будете повертатись, він покладе вас короткими чергами.

Ще є патрульні. Переважно ходять по двоє. Прочісують місцевість, зачищають, імовірно за необхідності дають своїм сигнал на підкріплення, чи на підтримку з повітря. В черепушках мають щось типу тепловізора, це теж імовірно. Ніхто не перевіряв. Але розпізнають людей на досить великих відстанях, навіть за цегляними стінами, чи іншими невеликими перешкодами. Вас поки не знайшли мабуть тому, що Санаторій досить глибоко під землею. Враховуючи завали, метрів три, не менше. Термінаторів поступово стає  більше, але все одно, їх не так вже й багато. Не знаю, як по всьому світу, а в Штатах думаю, кілька тисяч. Враховуючи гігантську площу, не все так погано. Кажуть, що великі бази ворога знаходяться на Кубі та на Багамах. Це інформація неперевірена. Але її частково підтверджує те, що активність ворога біля узбережжя значно вища, ніж на решті території. Ще одне підтвердження — це те, як термінатори з'являються на материку. Тоді, в Таллахассі, я здалеку бачив їхню висадку. Гелікоптер завис на висоті кількох ярдів, а залізні вистрибували з нього, як звичайнісінькі десантники. Гелікоптер дуже нагадував американський воєнно-транспортний CH-47, або Чінук, тільки менший. На палубі авіаносця цілком могли би розміститись з десяток таких пташок. І ще, їхня зброя. Я вже казав, не бластери, не лазери, а звичайнісінькі гвинтівки. Причому не якісь фантастичні, високотехнологічні, а фактично копії гвинтівок, що були на озброєнні в наших арміях, до початку. Але важчі, бо не з різних там композитних матеріалів, а повністю зі сталі. Не дивно, що для залізного чудовиська кілька лишніх фунтів? Та ясно інше. Ворог не винаходить велосипед. Він використовує наші ж досягнення проти нас. Не здивуюсь, якщо стрикози й мисливці — це теж розробки військових, людей-військових».

Попередня
-= 25 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!