Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > ВСЕСВІТ

тою суспільством. Знайти в таких творах щось справді інноваційне практично неможливо. Хоча винятки є завжди.

Олексій шукав те, що називав «концепт». Тобто, якісь значні «концептуальні» прориви, виходи за рамки…Шукав і ось, нарешті, знайшов.

Усе було б чудово, та після знайомства з цією загадковою роботою щось змінилося в самому хлопцеві, він це відчував. Щось давно забуте, не зовсім ще зрозуміле ніби прокинулося в ньому.

Час від часу він починав задумуватися: компанія, «Феррарі», квартира в елітному районі, красива дівчина. Та чогось не вистачало. Він помітив, що давно вже нічого не читав. Мається на увазі, з художньої літератури. Адже всіляких звітів, доповідних, актів здачі роботи йому щодня приносили стоси.

«Здається, я зовсім не рухаюся, не розвиваюся, – з якимось подивом-жахом подумав. – Хіба збільшення доходу не зростання?»

– промайнуло за мить. Олексій ще раз подивився на знедзеркалений «Всесвіт». «Так, це зростання. Але коли росте тільки одна частина, наприклад, ноги, навіть найкрасивіші на світі, а решта не змінює розмірів – виростає страховисько!» – несподівано для себе подумав і здригнувся.

Молодий директор вийшов з кімнати і вимкнув світло. Була перша ночі. Спати хотілося, та він знав, що довго ще лежатиме в ліжку без жодних сновидінь. Із купою зайвих думок.

«Матеріальний достаток – це ще не все», – подумав, таки вкладаючись до ліжка, й почав рахувати тисячі на своєму банківському рахунку, щоб заснути.

Листок 6

З З магання з контактних видів єдиноборств завжди приваблюють багато глядачів. Ще б пак! Усі чекають на видовищні нокаути, карколомні стрибки з ударами ногами, принаймні в стилі Ван Дамма чи Чака Норріса. А ще й на тоталізаторі можна пограти – та це вже для «просунутих», а не просто любителів чи фанатів спорту.

Дивне відчуття, коли сам стоїш на татамі й розминаєшся перед першим боєм. Психологічно саме перший поєдинок найважчий. Адже чудово знаєш, що за якісь кілька хвилин розпочнеться бій і тебе гамселитимуть з усієї сили й намагатимуться нокаутувати, «пробити». І будеш відповідати тим самим. Хоча тебе, якого знають усі друзі та знайомі, вже немає. Тобто, тіло лишається твоє, а решта… І отой хлопець, з яким, поза залом, можете бути найкращими друзями, перетвориться на найзатятішого супротивника, готового використати першу-ліпшу нагоду, щоб відправити тебе «відпочивати ». Багато масок, непотрібного етикету, умовностей самі собою зникають. Залишається тільки твоя справжня основа, «стрижень», як любив казати тренер.

Андрій добре промасажував коліна. Він був зараз тут не просто, щоб скинути зайву енергію та намилити шию якомога більшій кількості народу. І не сяйво золотої медалі приваблювало. Найважливіша причина – це перевірити себе, свій характер і дух. Чи не відступить в останній момент перед труднощами? Адже так легко знайти десятки дуже важливих причин, чому не можеш прийти і взяти участь у змаганнях. Тільки подумаєш про них – і відразу бачиш, що немає у світі більш завантаженої справами людини, аніж ти! І як важко віднайти бодай одну-єдину причину, щоб таки прийти, вдягти кімоно і вийти на татамі.

Зараз Андрій і нервував, і боявся. Так, він відчував справжній страх. Тіло «знало», що зараз його битимуть, бо суперник був великим і злим.

Попередня
-= 53 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Buriakvova 26.11.2014

Я б назвав цю книгу "щоденник" ("біографія" ) не більше. А взагалі враження від прочитаного позитивне . На трійку


Додати коментар