Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Залізна квітка кохання

– Товариш підполковнику, прошу доповісти про події, де були залучені загін вертолітників командира загону лейтенанта Шпака Артема?

– Штаб полку наказав направити два повітряні судна у гарячу точку, район Брно для перевезення поранених військових, що мною було зроблено!

– Наказ був поданий по рації, а мав би бути рапортом у письмовій формі. Ви поставили під нищівний удар наземну бойову техніку, яка виїхала саме у цей район. На щастя, наші вертольоти з випередженням піднялися у повітря і направились до кордону з Польщею. Їхні зенітки не могли їх дістати. Але це великий ризик для всіх, хто приймав у цьому участь. Так чи інакше це розцінюється як самоуправство. Три танки у цьому районі знищені. Зверху буде сигнал про цей випадок,а тому ми заздалегідь повинні прийняти рішення, як нам з цієї халепи вийти сухими. В кого є якісь пропозиції.

Слово взяв заступник командира штабу Яковенко:

– Якось не з руки і не по-воєнному забирати те, що дано. Нас просто не зрозуміють наверху, а тому моя пропозиція полягає в тому, щоб залишити все так, як є. У рапорті до вищого командування ми не внесемо наказ про присвоєння звання, а нагород ми видали сотні, бо це наша прерогатива. Старшого лейтенанта Шпака Артема перекинемо на Далекий Схід у район Благовещенська на кордон з Китаєм, ближче до Даманська.

Вирішили на цьому варіанті зупинитися.

________________________________________

Празька весна зазнала поразки. Учасників правозахисної організації "Хартія 77" було ув'язнено до різних термінів. Та боротьба продовжувалась і головний дисидент і критик системи Вацлав Гавел у 1989-1992 рр. став першим і останнім президентом республіки Чехословаччини. Чехословаччина розділилася на дві республіки Чехію і Словаччину. Чехію очолив Вацлав Гавел 1993-2003 рр.

***

У кузні Антона прохолодно, можна зігрітися хіба що біля горна, та й вугілля сирувате і не хоче горіти, хоч і нагнітається повітря. Роботи стало менше, до ремонту барін залучили механізаторів, а до ремонту підвод – їздових.У приміщенні гамірно, стук, грюк, весело, а ще хлопці, як вип'ють спиртного, то мало не танцюють. Зрідка навідується новий голова колгоспу з парторгом і головним інженером. Голова колгоспу з великою повагою ставиться до Антона і називає умільцем "золоті руки". А парторг хіба натякає на тому, щоб вступав у партію, та Антон як тільки може відмовляється. Робота кипить, хоч до весни ще далеко, та ремонтні роботи реманенту будуть виконані до половини лютого місяця.

Галина, ідучи з ферми, заходила до Антона у кузню. Та відколи там повно людей, обминає її і йде додому. Антон таки вибачився за ту витівку безглузду, що нагадала йому про Василину, і навіть телевізор дивилася допізна. Добре, що хати поряд і не треба йти далеко.

Треба Антону сказати, що по неділях у клубі танці і грають гітари. Якійсь ансамбель з сусіднього села. Кажуть, що дуже гарно грають і співають, не то, що наші музики: гармошка, скрипка і бубен. Та чи піде він?! Його тяжко витягнути з хати. Попробую вмовити ще є три дні.

Антон у такому колективі працював з подвійною енергією, з таким запалом, що на розмови часу не залишалося. Через кілька днів голова колгоспу обіцяв завезти електромеханічний молот. Що він із себе представляє, уяви не мав? А яка підмога для нього свердлильний станок! Уже не треба метал гріти і перебивати отвори кермом, заклав свердло якого треба діаметру, і тільки тисне на важіль – отвір готовий.

Попередня
-= 31 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Валентина 19.03.2020

соціалістичний реалізм


Додати коментар