Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Залізна квітка кохання

Галина повела його на подвір'я, і Антон мало не скрикнув від побаченого.

– І коли ти встигаєш усе зробити? Зранку сніданок приготувати, впоратися на фермі, навести лад у хаті, на подвір'ї, приготовити обід, потім на город, тут і вдома, знову на ферму, а потім ще й вечерю приготувати. Моторності тобі не позичати.

– Натхнення мені даєш ти, – відповіла.

Антон обняв її, пригорнув до себе і пішли до хати.

– Мамо, а Ви бачили, яке у нас подвір'я гарне, ще трішки і появляться квіти, паркан пофарбуємо – і буде, як у місті, у парку.

– Піду подивлюся, синку, день великий. Та я знаю, яка Галинка моторна. Її мама, царство їй небесне, теж у роботі така була. Майже до смерті працювала, хоч і старша за мене набагато. А мені уже під сімдесят років, а до роботи сил немає. Хіба радіо і телевізор нагадують, що ще живу, бо слухаю і дивлюся. Добре, що є окуляри. То тобі подяка, Галинко. Відкрила мені очі на світ Божий.

Антон пообідав і приліг на ліжко. Галина миттю до нього. В обнімку полежали, і Антон пішов на роботу.

***

– Артемку, Сергій приходить і просить у мене гроші, а я йому не можу відмовити.

– Прошу тебе не роби того! Хай іде на роботу і заробляє гроші чесною працею. Досить бити байдики! Ми з тобою пенсіонери, а ти ще хочеш купити у селі хатину, аби відійти від міського шуму. Я уже на те дав згоду. Тільки не у селі, де ти народилася і жила. Я не ревнивий, але не хочу, щоб ви зустрілись. Мені, між іншим, уже порекомендували село, де продається хата і за кілька десятків кілометрів від твого села. Поїдемо і подивимось?

– Поїдемо.

Сергій із дружиною жили у її батьків. На роботу влаштовуватися не мав бажання, бо від реалізації наркотичних речовин мав непоганий нал. Та в один прекрасний момент хтось здав наркопритон, і правоохоронні органи накрили його. Сергій не затримали, бо був в іншому місті, але колеги застерегли його, щоб засів на дно.

Грошей бракувало, і дружина попередила, що батьки відмовляються від фінансової підтримки. Виник фінансовий колапс, і тому звернувся до мами, але отримав відмову. До батька іти – все одно, що готувати сухарі. Вирішив піти до дилера за черговою партією і взяв під високі відсотки. Його взяли з партією наркотичних речовин і притягнули до кримінальної відповідальності. Батьки Світлани вигнали зятя.

– А якщо ти будеш покривати його дії, то підеш за ним! – заявили їй.

Світлана була розгублена і в розпачі сказала Сергію, що таке життя її не влаштовує:

– Іди під три чорти, а я залишаюсь з батьками. Дитину виховаю сама, батьки допоможуть.

Сергій знову звернувся до дилера і просив допомоги. Кілька хлопців у примусовому порядку посадили у машину і повезли у напрямку лісу. Вивели, дали лопату і наказали рити яму.

– Хлопці, та все, даю слово, що протягом двох тижнів усі гроші поверну. Тільки відпустіть, благаю вас, – упавши на коліна, просив Сергій.

– Не два, а один тиждень на повернення грошей, і баста, – сказав дилер.

Йому завдали кілька добрих ударів і повезли назад.

Попередня
-= 48 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Валентина 19.03.2020

соціалістичний реалізм


Додати коментар