Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Живий звук

Нарешті, я розповів Хмарі про два китайських попередження. Перше зробили після моєї спроби проникнути до Сонцевої в закриту лікарню у Феофанії, друге, більш відчутне — після спроби розшукати Наталю Зиму за номером її ж мобільного телефону. Коли я закінчив і ми знову випили, заговорив Грузин.

Його промова виявилася коротшою за мою і більш змістовною. У світлі останніх подій, зробив Хмара перший висновок, очевидний зв’язок Каракая, співвласника мережі розважальних закладів, із Бобровим, музичним продюсером. І зв’язок цей явно виходить за рівень «споживач наркотиків — постачальник наркотиків». Є закономірність, відзначив Хмара: Бобров зривається тоді, коли в нього виникають проблеми з підопічними. Були в нього проблеми з Сонцевою? Усі кажуть «ні», але ми цього напевне не знаємо. Судячи з того, що на співачку напали, — проблеми з’явилися, але якого вони характеру — поки що не ясно. Але виникло щось справді серйозне, бо Бобров обнюхався кокаїном із партії дурі, якою займався оптовик Каракай.

Мене прихопили менти, коли я прийшов на зустріч із Наталею Зимою. Вони своїми діями вдруге попередили мене, аби не пхав носа в чужі справи. Це означає, зробив Хмара другий висновок, що справи все ж таки є. Сонцева — Бобров — Зима — цей трикутник якимось незрозумілим чином замкнутий на Каракаї. Бо він як активний ділок наркобізнесу має власних ментів, які годуються з його рук. А значить, пошукову активність журналіста Ігоря Варави треба зупинити. Поки журналіст Ігор Варава, котрий вліз у цю історію цілком випадково, тому що виявився надто цікавим і перейнявся станом здоров’я своєї випадкової коханки, так само випадково, методом наукового тику, не зрозумів, що відбувається. Адже поки що він демонструє очевидне незнання ситуації, просувається навмання, навпомацки.

І нарешті, зробив третій висновок Хмара, такий ділок наркобізнесу, як Роман Каракай, просто так не буде контролювати ситуацію і прикривати себе. Значить, замах на Анжелу Сонцеву, смерть, а точніше — вбивство Миколи Боброва і зникнення помічниці та подруги співачки Наталі Зими якимось боком пов’язані не стільки з шоу-бізнесом, скільки з наркобізнесом. А можливо, багатозначно підніс вказівного пальця вгору Грузин, навіть перетинаються та переплітаються.

Це ж елементарно та очевидно. Ось такий ланцюжок вимальовується: Каракай — розважальні заклади — нічні клуби — дискотеки.

Екстазі — дискотечний наркотик, а кокаїн — модне захоплення завсідників нічних клубів.

Дискотеки та нічні клуби, особливо якщо це — мережа закладів, часто використовують як легальне прикриття для налагодженого збуту наркоти необмеженими партіями.

Шоу-бізнес прикриває наркобізнес.

Або не так: наркобізнес прикривається шоу-бізнесом. А діячі шоу-бізнесу не завжди такі наївні, аби не знати цього. Проте не такі дурні, аби відверто цьому протидіяти. Дискотеки та нічні клуби для них — постійні майданчики для виступів і непоганий заробіток. Значно більший, як мені здається, ніж від продажу дисків чи кліпів для телебачення.

Коли ми з Хмарою нарешті дійшли цього висновку, за вікном потроху починало сіріти. Майор розлив по чарках рештки горілки, а після того, як ми понуро випили, вийшов у коридор і за мить повернувся з пістолетом у руці.

— Тримай, — він поклав зброю переді мною на стіл. — Тульський Токарєв, він же — ТТ, дуже популярна й надійна машинка. Ми ж їздили на стрільбища?

— Ага, — підтвердив я. — І в тирі скільки разів ти мене натаскував…

— Значить, у разі чого стрельнути зможеш.

— У кого?

— Ти довбень чи що? Досі нічого не допер? Сьогодні я тебе видряпав від ментів, а завтра тебе ще хтось спробує вжучити. Якщо ти зайшов на територію такого, як Рома Каракай, — усе, зливай воду, жарти скінчилися. Так що краще тримати ствол для самооборони. У разі чого спочатку стріляй у повітря, далі вали по кінцівках. Сюди, — він постукав себе по лобі, — гаси лише в крайньому випадку.

Я обережно взяв «тетешник», перевірив обойму. Не вистачало трьох патронів.

— Правильно, — зрозумів хід моїх думок Хмара. — Ним я сьогодні баригу шугав. Ствол ніде не засвітився, я перевіряв. Трофей, на одній хаті вилучили зі сховку ще минулої осені. Не з табельного ж у разі чого шмаляти, потім не відпишешся… І взагалі… Коротше, тримай. Постійно з собою не тягай, але як відчуєш щось ось цим місцем, — він ляснув себе по сідницях, — не полінуйся, візьми з собою.

Хмара пішов.

А я вклався спати просто так, не роздягаючись. Пістолет примостив на підлозі біля дивана. Накрився старим пледом. Вимкнув усі телефони. Думав — не засну.

Заснув, щойно стулив повіки.

Попередня
-= 55 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!