Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > 1984

Він згорнув завершений пакет роботи та ковзнув його до пневматичної труби. Вже пройшло вісім хвилин. Він поправив на носі свої окуляри, зітхнув та поклав наступний пакет роботи перед собою, з тим шматочком паперу на горі. Він розгорнув його. На ньому було написано, великим безформним почерком :

Я КОХАЮ ТЕБЕ.

Протягом декількох секунд він був настільки приголомшений , що навіть не зміг відразу вкинути цю викривальну річ до душника спогадів. Коли він все ж вчинив так, хоча він добре знав про небезпеку виказування занадто великого інтересу, він не зміг встояти щоб не прочитати її ще раз, просто щоб переконатися що ці слова все ще там.

Решту ранку працювати було дуже важко. Що було найгірше так це те, що йому довелося повністю зосередити свій розум на виконанні серії дріб’язкових завдань, це було вкрай необхідно для того щоб приховати свою хвилюючу зацікавленість від телезахисту. Він почувався так неначе полум’я вирує у його шлунку. Ланч у спекотному, заюрмленому, галасливому буфеті був справжньою тортурою. Він сподівався побути трохи на самоті протягом ланчу, але як на лихо недоумкуватий Парсонс плюхнувся біля нього, різкий присмак його поту майже поглинав металевий запах борщу, і розпочав струменіти невпинним потоком балаканини щодо приготування до Тижня Ненависті. Він з особливим ентузіазмом розповідав про пап’є-маше голови Старшого Брата, два метри завширшки, яка була зроблена за даної нагоди загоном Шпигунів його доньки. Найнестерпнішим було те,що через оглушливий галас з голосів навколо Вінстон міг заледве чути що каже Парсонс, і змушений був постійно перепитувати про повторення його недоумкуватих висловів. Лише раз він упіймав швидкий погляд тієї дівчини, що сиділа за столиком з двома іншими дівчатами у дальньому кінці приміщення. Вона здавалося вдавала що не помічає його і він більше не дивився у тому напрямі.

День видався більш стерпним. Відразу ж опісля ланчу прибув делікатний та складний шмат роботи на який піде декілька годин і який вимагав відкласти усе решту вбік. Він складався з підробки серії звітів про виробництво дворічної давнини, і його потрібно було зробити таким чином щоби кинути невідворотню тінь дискредитації на видатного члена Внутрішньої Партії, над яким зараз згустилися хмари. Це були такого роду речі на яких Вінстон розумівся якнайкраще, і більш ніж на дві години він вдало викинув цю дівчину зі свого розуму взагалі. Згодом пам’ять про її обличчя знову повернулася, разом з лютим, вируючим та нестерпним бажанням усамітнитися. Допоки він не усамітниться, він не зможе як слід обдумати цю нову подію. Сьогодні був один з тих його вечорів у Суспільному Центрі. Він жадібно поглинув чергову порцію ніякої їжі у буфеті, та поквапився до Центру,щоб прийняти участь у офіціозній та урочистій дурості у “дискусійній групі” , зіграти пару ігор у настільний теніс, проковтнути декілька стаканів джину, і висидіти приблизно півгодини на лекції яка звалася “Зв’язок Інгсоцу та шахів”. Його душа корчилася від нудьги, але цього разу від не мав жодної спонуки,щоб прогуляти свій вечір у Центрі. Вигляд слів Я КОХАЮ ТЕБЕ і бажання лишитися живим вщент сповнювали його, і тепер вдаватися навіть до найменшого ризику здавалося йому дурістю. Ще не було двадцяти трьох тридцять, коли він вже був вдома та у ліжку – у суцільній пітьми, де ти був у безпеці навіть від телезахисту, доки зберігав тишу – це повернуло йому здатність міркувати послідовно.

Це було фізичною проблемою яка потребувала вирішення : як зв’язатися з цією дівчиною і призначити зустріч. Він більше не розглядав можливості,що вона могла бути причетна до певного роду пастки для нього. Він знав що це не так, через її безпомилкове хвилювання під час того як вона передавала йому записку у долоні. Вочевидь вона була вщент перелякана майже до непритомності, так сильно як тільки могла бути. Йому навіть на думку не спадало відмовитися від її запрошення. Лише п’ять діб тому він цілком серйозно вирішив розвалити їй черепа брукованою каменюкою, але це було не важливо. Він думав про її оголене, сповнене молодої жаги тіло, таке ж яке він бачив у своїх мріях. Він уявляв її спочатку такою ж дурепою як і усі решта з них, що її голова геть набита брехнею та ненавистю, а її шлунок геть повний криги. Певного роду лихоманка охопила його коли він подумав що може втратити її, біле сповнене молодої жаги тіло могло вислизнути від нього! А що найбільше за все лякало його так це те,що вона могла просто передумати якщо він достатньо швидко не зв’яжеться з нею. Але фізична складність зустрічі була неймовірно величезною. Це було так неначе ти намагаєшся зробити рух у шахах вже після того як тобі поставили мат. Куди б ти не пішов, усюди натикався на обличчя телезахистів. Насправді, усі можливі шляхи зв’язку з нею спали йому на думку ще під час тих п’яти хвилин протягом яких він читав записку; але зараз, коли прийшов час думати, він перебрав їх один за одним, неначе інструменти що лежали рядком на його столі.

Попередня
-= 42 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

KennethQueep 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Irinsma 12.04.2024

Is there any of the moderators, because I can not answer a new topic?
Maybe I'm doing something wrong?
Need your help.
Yours faithfully.


SerghoarD 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар