Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > 1984

Важкий чорний том, аматорськи переплетений, без жодного ім’я або назви на його обкладинці. Шрифт цієї книги також виглядав трохи нестандартним. Її сторінки були дуже потерті по краях та розпадалися,дуже легко, так наче ця книга вже пройшла крізь багацько рук. Напис на титульній сторінці промовляв:

ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА

ОЛІГАРХІЧНОГО КОЛЕКТИВІЗМУ

Еммануеля Гольдштейна

Вінстон почав читати :

Глава 1

Байдужість це Сила

Протягом усього відомо та задокументованого часу, можливо починаючи з кінця Неолітичної Ери, було відомо про три типи людей у світі: Високі, Середні та Низькі. Вони могли підрозділятися багатьма способами, вони могли мати незліченну кількість різних імен, та їх відносна кількість, так само як і їх відношення один до одного, змінювалося від ери до ери: але дана найсуттєвіша будова їх суспільства ніколи не змінювалася. Навіть опісля величезних зрушень та здавалося б остаточних змін, та сама модель завжди відроджувала себе, так само як і ґіроскоп завжди повертається у стан рівноваги, хай там як сильно його штовхнути у той чи інший спосіб.

Цілі цих груп є цілковито суперечливими та несумісними…

Вінстон перестав читати, головним чином через те аби належно оцінити той факт що він читає у комфорті та безпеці. Він був на самоті : жодного телезахисту, жодного вуха біля замкової шпарини, жодної нервової спонуки поглянути через своє плече або прикрити сторінку долонею. Ласкаве літнє повітря вигравало на його щоці. Звідкись дуже здалеку долинали тьмяні вигуки дітей: а у власне цій кімнаті не було жодних звуків окрім того комашиного голосу годинника. Він всівся глибше у це своє крісло та поклав свої ноги на камінну решітку. Це було блаженство, це була вічність. Зненацька, як він іноді робив з книгою про яку знав що він обов’язково в остаточному підсумку прочитає та перечитає кожне слово у ній, він відкрив її у іншому місці та знайшов себе на Главі 3. Він продовжив читання :

Глава 3

Війна це Мир

Розподіл усього цього світу поміж трьома великими наддержавами було подією яку було можливо та справді було передбачено ще задовго до середини двадцятого століття. З поглинанням Європи Росією та Британської Імперії Сполученими Штатами Америки, дві з цих існуючих потуг, Євразія та Океанія вже дієво та фактично були впроваджені у буття. Третя, Східазія, лише майоріла на обрії як чітка та виразна одиниця опісля ще одного десятиліття складного та заплутаного протистояння. Кордони між цими трьома наддержавами є у деяких місцях довільними та непостійними,а у інших місцях вони коливаються залежно від примх війни,але загалом вони чітко повторюють географічні межі. Євразія охоплює цілковито усю північну частину Європейського та Азійського континенту,від Португалії до Беринґової протоки. Океанія охоплює обидві Америки, Атлантичні острови включаючи Британські острови, Австралазію та південну частину Африки. Східазія, менша ніж інші та з менш визначеним західним кордоном, охоплює Китай та ті країни що на південь від нього, Японські острови та велику, але дуже нестабільну частину Маньчжурії, Монголії та Тибету.

У тій чи іншій комбінації, ці три наддержави постійно знаходяться у стані війни і це триває вже останні двадцять п’ять років. Ця Війна,хай там як,це вже не та відчайдушна,безнадійна та безрозсудна, всевинищуюча боротьба,якою вона була у перших десятиліттях двадцятого сторіччя. Це війна з жорстко обмеженими цілями поміж воюючими сторонами які нездатні знищити один одного, не мають жодної матеріальної причини для боротьби та не мають жодних справжніх ідеологічних відмінностей. Також не можна сказати що провадження цієї війни, або домінуюче поширення соціальної установки щодо неї, стало менш кровожерним або більш шляхетним. Якраз навпаки,військова істерія є нескінченою та суцільною у всіх цих країнах, і такі дії як зґвалтування, пограбування, кривава різанина дітей, обернення цілих народів на рабів, та репресалії проти ув’язнених які включають навіть варіння та поховання живцем – вважаються цілком нормальними,і, коли вони здійснюються своєю власною стороною, а не ворогом, такими що гідні найвищою винагороди. Але у фізичному сенсі до війни залучено дуже невелику кількість людей, переважним чином дуже якісно підготованих спеціалістів, та вона спричиняє відносно помірні втрати переважно через нещасні випадки. Ця боротьба, коли вона принаймні хоч якось відбувається, має своє місце на безкраїх та невизначених кордонах про чиє місцезнаходження середньостатистична людина може хіба що здогадуватися, або навколо Плавучих Фортець які охороняють стратегічні точки у морських просторах. Головне значення для цивілізацій цієї війни полягає у не більш ніж постійній та суцільній нестачі товарів споживчого призначення,та у ніби випадкових,час від часу, падіннях ракетних бомб які спричиняють декілька десятків смертей. Війна фактично змінила свій власний характер. Якщо казати більш точно,ті причини згідно яких відбувається війна змінили свій власний порядок важливості. Мотиви які вже були присутні дуже незначною мірою у великих війнах початку двадцятого століття тепер стали домінуючими та є свідомо і навмисно офіційно визнаними такими згідно яких й діють.

Попередня
-= 73 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

KennethQueep 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Irinsma 12.04.2024

Is there any of the moderators, because I can not answer a new topic?
Maybe I'm doing something wrong?
Need your help.
Yours faithfully.


SerghoarD 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар