Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

Я з'являтимусь щоночі, а інколи ти просто заплющиш очі... На мить опустяться від утоми твої повіки – я знову прийду. Та це вже не буде неспо-діванкою для тебе – ти чекатимеш моєї появи. Ти сам хотітимеш почути німе запитання, побачити його в моїх очах – за кого ти вболіваєш?

Невже ти зможеш приховати? Не скажеш ні слова... приховаєш від мене правду, якої сам поки не знаєш. Я зайшла занадто далеко в твоє життя, там я відшукаю те, що ти сховав, щоб ніхто не знав, щоб і самому не знати. Ти б не зміг коментувати сотні матчів цікавих, нудних, спостерігати атаку-вальний футбол чи той, де ставки поставлено на захист. Ти не зміг, маючи за фаворита зовсім іншу команду, не ту, що атакує, не ту, що забила швидкий гол та здобула відчутну перевагу, не ту, що зараз грає в матчі – який є твоєю роботою. Ти б не зміг, якби за когось вболівав. Навіщо тоді тобі я? Чому ти засинаєш, кличеш, чекаєш на мене. Чекаєш на моє запитання – за кого ти вболіваєш?

А ти не збрешеш? Якщо я шукатиму – чи знайду єдино істинну відповідь? Чи можу я вірити тому, що знайду глибоко в твоїй душі? Але якщо ти приховуєш – це неправда, брехня, вигадка, фікція – відповіді не існує. Ти сам вигадав запитання, відповіді на яке немає. А для чого ж тобі я? І за кого ти вболіваєш?!

А заснувши сьогодні, ти покличеш мене? Я тобі потрібна... Навіщо приховувати нікому непотрібні загадки? Тобі самому важко жити, тримаючи в собі відповідь. Але мені ти все можеш розповісти, відкритись, довірити таємницю. Я знайду її у твої снах, я нікому ні слова... просто відкрийся – за кого ти вболіваєш...

Я вже навіть не прихожу щоразу, коли ти засинаєш чи заплющуєш очі. Я просто нікуди не йду – я в тобі. Ти відчуваєш, як близько я підійшла до твоєї таємниці. Ще кілька кроків. Та я не буду поспішати. Поволі буду підхо-дити ближче і ближче, і вже незабаром я знатиму – за кого ти вболіваєш.

А чи повинна я знати? Чи існуватиму я, коли твоєї таємниці вже не буде... Так стало страшно. Наблизившись впритул до таємниці, до твого життя, я боюсь втратити сенс свого. Я піду, як колись прийшла в твої сни. Зникну, залишу недоторканною твою таємницю – і ніхто не дізнається за кого ти вболіваєш.

Попередня
-= 122 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!