Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Є 24 Оса

Ми з Андрієм про щось говорили, коли в нашу розмову втрутилось два підлітка, що голосно сперечались, дивлячись в планшет. Говорили вони ніби українською, але про такі речі, що ми з Андрієм розгубились. Однак, штовхаючись, хлопці підійшли до нас.

Нам потрібна стороння допомога, - заявив один підліток.

А «Доброго дня»? Вітатись не вчили? – поцікавився Андрій.

Ага, - сказав хлопець.

Він трошки пришелепкуватий, - пояснив його друг.

и Сам ти пришелепкуватий, - обізвався хлопець. – Тут може питання життя і смерті.

Та дохла твоя оса, їжаку зрозуміло, - сказав його друг.

По одному, будь-ласка, - сказав я. – Що за оса? Кусається?

Кусається, - сказав хлопець і ткнув нам з Андрієм планшет. – Це Оса. Вона розганятиметься до семидесяти кілометрів на годину, а якщо попрацювати, то й всі сто потягне. Тут, - показував нам хлопець, - вся її мозкова система і система навігації. Бачите окрему коробку з товстими стінками? Тут щось на зразок автомату. Але Оса стріляє лише один раз і дуже влучно. Попереду пускових систем глушники, що зроблять постріли тихими. Тут її серце - двигун, що працюватиме на радіоактивних ізотопах. А ось тут штука, що дозволяє їй злітати вертикально. Але головне - форма. Рівнобедрений трикутник – це ж класика….

ф Це фантастика, - сказав я.

А я тобі говорив, - тут же скочив його друг.

, Почекай, - сказав Андрій. – Система герметична, як я розумію. Для того, щоб стріляти зі зброї автоматично, він має літати низько.

Так отож, - знову загорівся хлопець. – Це безпілотник-деверсант. Він зможе літати не над радарами, а під радарами. В той час, коли його висліджуватимуть на висоті 7 і 10 тисяч, він біля землі перетворить на решето будь-що. Якщо, звісно, не поскупитись на бронебійні патрони. Ось тут, на носі, будуть стояти камери звичайні, інфрачервоні та нічного бачення. Нічні камери особливо важливі, тому що Оса літає переважно вночі. А в день її можна сховати просто на ворожій території, сісти на дах будинку, наприклад.

, А якщо її викриють? – спитав я. – Знайдуть твою х…

Андрій дав знак, що лаятись не варто.

А Осу твою знайдуть, далі що?

Нехай спочатку здогадаються що це, - хіхікнув хлопець. – Якщо всі системи сховати в середину, її можуть прийняти за брухт. В ідеалі товщина Оси має бути не більше дюйму. Площина приблизно 2Х2, або 3Х3 метри, я поки не визначився, бо не знаю всіх подробиць. Однак, для перестраховки можна зробити так, щоб Оса билась струмом. Але це в крайньому випадку, якщо ворог зрозумів, що це за штука. В іншому випадку краще прикинутись мертвими, а потім втекти за нагоди.

. Скільки тобі років, малий? – поцікавився я.

Шістнадцять, - сказав він. – А цьому дурнику поки п’ятнадцять. То як, сподобався мій проект? Моя Оса літатиме?

Судячи по твоїм очам, так, - сказав Андрій.

Потім малий дурів хвилин п’ять.

П Однак у твого проекту чимало недоліків, - сказав Андрій.

Низька виконуваність, - уточнив я. – Як ти уявляєш реалізацію проекту? Звідки, наприклад, візьмеш маленький ядерний двигун? Це взагалі можливо?

В Україні є цілий інститут ядерної фізики, - сказав хлопець. – А ще на розщепленні важких радіоактивних металів працюють супутники, яких відправляють до далеких планет. Україна розробляє супутники. Проблем не має бути.

Попередня
-= 6 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!