Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

1. Змістити акценти в майбутній економічній діяльності на середній і особливо малий, найкраще, сімейний бізнес.

2. Через усебічну кооперативізацію економічного й громадського життя запустити в країні справжній підприємницький бум.

3. Зосередитися переважно на виробничому підприємництві і сталій роботі кредитних спілок (кас взаємного фінансування).

4. Якомога рівномірніше розосередити щільність розташування всіх підприємницьких структур і кредитних спілок (кас взаємного фінансування) на території країни, чим сприяти відпливу й поверненню для плідної праці на свою малу батьківщину часто добре не влаштованих, «зайвих» у великих містах людей.

5. Такими попередніми діями стимулювати повернення додому заробітчан, які виїхали за кордон, тим більше що в умовах зростання безробіття серед населення країн єврозони під час кризи попит на їх працю відчутно знижуватиметься.

6. Вивільнити велику кількість кваліфікованих фахівців, які змушені робити багатих ще багатшими, обслуговуючи довгі ланцюжки з виведення грошей з країни в офшори олігархічним і чиновницьким бізнесом, та надати їм пристойну заробітну плату і значні посади в економіці держави нового типу. А поки що вони лише розтринькують найважливіший свій капітал — життєвий час, не докладаючи жодних зусиль, щоб гідною працею зробити заможним і незалежним себе самого.

7. Змінити стиль роботи сучасних підприємців з офісного на виробничий. Простіше кажучи, немає чого сидіти в кабінетах різних фірм і банків, намагаючись заробити гроші з повітря. Треба навчитися виробляти щось корисне, матеріальне, розосередившись на сучасних невеликих, але мобільних підприємствах у тих місцевостях, де робити це найрентабельніше, а тому вигідно й конкурентно як для самої країни, так і, врешті решт, для себе самих.

Висновок. Держава, що має оновитися, повинна змінити старий та визначити для себе новий, може, властивий на даному етапі тільки їй, економічний інструментарій, за допомогою якого її і буде побудовано — з новими справедливими, по-справжньому християнськими соціальними й економічними стосунками всередині. І така нова економіка для оновленої України — це насамперед засіб задоволення суспільством своїх матеріальних потреб.

Бо високий за рівнем врожай за означенням не може бути традиційною проблемою країни! Низький — може, бо точно стане причиною інфляції. Виробникам завжди немає де зберігати, немає на чому переробляти, немає куди продавати. Внутрішній ринок спотворено діяльністю «патріотів»-імпортерів, тому часто залишки продукції вигідно реалізувати просто не можливо та й ніде. А експорт так зарегульовано державою й монополізовано окремими посередницькими структурами-перекупниками офшорного походження, що небагатьом реальним виробникам пощастить напряму вийти на зовнішні ринки.

Але, незважаючи на жодні труднощі, матеріальні потреби невпинно формуються у людській свідомості, і вони, в свою чергу, є наслідком людських цінностей. А людські цінності формуються суспільними нормами, принципами та мораллю.

Висновок. Що має цінність — у тому і є потреба.

Треба добре розуміти, що неординарні цілі вимагають застосування неординарних засобів. І ще треба враховувати нинішню швидкість світових економічних процесів, бо тільки від неї залежить кінцевий результат реформ. Нині в Україні вона дорівнює швидкості руху черепахи, а має бути швидкістю потужного експреса. Тобто на одну одиницю виміру часу треба досягати якнайбільшого економічного результату: обсягу ВВП, кількості видобутих сировинних ресурсів чи зароблених грошей.

Попередня
-= 48 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!