Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

- потужні народні підприємства (замість наявних державних);

- приципово нова фінансова система країни (дивіться у наступному розділі).

Висновок. Нова держава має заробляти кошти на зовнішніх ринках, всіляко поширюючи експансію туди товарів і технологій власного виробництва. Має заробляти і на ринку внутрішньому, максимально наповнюючи його продукцією та попитом на нові робочі місця. Але завжди зберігати та НІКОЛИ в майбутньому не виводити власні виробництва за межі країни, хоч як вигідно це комусь здаватиметься. Бо за негайною вигодою криється велика небезпека залишити власних громадян без стабільної і різноманітної роботи та, що найгірше, розбестити їх, давши сумнівну можливість, нехай і за чималу соціальну подачку, зовсім припинити плідну працю на себе, свою родину та свою країну. На жаль, усі без винятку розвинуті держави світу вже наступили на ці граблі. Від них, ледачих, уся виробнича праця й пішла до Китаю та інших, колись малорозвинутих, але завзятих до роботи «східних тигрів». І тільки через чиюсь чужу ледачість склався феномен їх виробничого зростання і фінансового успіху. Не більше.

Замість епіграфа

Прилітає на Землю інопланетянин і запитує людей:

«Чому на вашій планеті усе в дефіциті, чому так багато голодних,

хворих, бездомних та безробітних? Чому планета така забруднена?»

«Грошей не вистачає» – відповідають йому.

«Що це за ресурс такий – гроші? Може вам допомогти та завезти

ці гроші з інших планет, якщо вам так важко їх видобувати?»

«Не треба, бо ми їх самі друкуємо».

Засумував інопланетянин і назавжди викреслив

землян з переліку розумних цивілізацій.

Фінансова система нової країни

(написано у співдружності з Іриною Горецькою)

Настав час докладно описати діяльність фінансової системи нової країни, бо вона, на перший погляд, дуже незвична і за своїми принципами доволі оригінальна.

Раніше я позначив, а далі детально опишу систему кредитних спілок (кас взаємного фінансування), їх об’єднань та асоціацію. Наголосив на тому, що кооперативна система сприймає банки як фінансовий механізм, який діє за певними умовами і правилами. Окремо зазначив, що системі кредитних спілок (кас взаємного фінансування) потрібен власний кооперативний банк як вирівнювач загальних фінансових ресурсів кооперативної системи та канал зв’язку з фінансовим ринком країни і що цей банк має надавати членам кооперативів певний перелік банківських послуг.

Тепер розглянемо загальну побудову самої системи з поправкою вже на реалії 2015 року. Отже, позиційно це повинно виглядати так.

Перший рівень. Згідно з чинним законодавством це кредитні спілки (каси взаємного фінансування). Клієнти: члени кооперативів і звичайні громадяни — фізичні особи.

Попередня
-= 50 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!