Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Здійснює формування фінансового резерву держави у вигляді матеріального золота, різних валют для оплати зовнішніх контрактів як за критичним для держави імпортом, так і за поточними зовнішньоекономічними проектами. Разом із зовнішнім розрахунковим банком формує прогноз щодо розміру резервів у потрібних валютах. Сам процес оплати у валюті має здійснювати і контролювати зовнішній розрахунковий банк.

Центральний емісійно-резервний банк на основі розрахунків урядових економічних і фінансових структур встановлює внутрішній курс обміну валют і дорогоцінних металів, єдиний для всіх учасників зовнішньоекономічної діяльності, щонайменше на один рік, але можливо і на триваліший термін. Достроковий перегляд курсу можливий лише за спеціальною урядовою постановою за переконливих економічних обставин. Банк повинен контролювати купівельну здатність національної грошової одиниці, бо зберігати її на постійному сталому рівні — його найголовніше завдання. Розраховує розмір і вартість споживчого кошика на основі поточних статистичних даних і даних економічного аналізу та планування.

Веде облік державної скарбниці, платіжного і торговельного балансу держави.

Як регулятор банк здійснює нагляд за діяльністю банку стратегічного інвестування і соціальних програм, зовнішнього розрахункового банку, кооперативного банку, а також регіональних обліково-розрахункових центрів. Контроль за діяльністю останніх здійснюється через окремий головний розрахунковий центр, який має обслуговувати кореспондентські рахунки обліково-розрахункових центрів.

На перший погляд, фінансова структура нової країни складається зі знайомих усім ланок, крім хіба що обліково-розрахункових центрів, які повинні замінити комерційні банки. Однак уся ця система має працювати із заздалегідь обумовленими застереженнями, дотримання яких зробить її ефективною і життєздатною.

Отже, які це застереження? Здається, окремі з них ніби й не стосуються професійної спрямованості всього ланцюжка системи, але вони є проявами загальнолюдських цінностей і вплив на результати її роботи можуть чинити надважливий.

Просто перерахуємо ці застереження як чинники.

- Головний об’єкт діяльності фінансової системи — це Людина, якій при народженні Бог дав волю для самовдосконалення.

- Навчити людей жити за потребами. Мати пріоритетом, щоб люди й сама система заробляли кошти зі своєї власної діяльності, а не жили в борг зовні.

- З попереднього випливає: НІ зовнішнім боргам.

- Не потурати розвитку у людей спекулянтської психології і психології рантьє.

- Система своєю діяльністю повинна сприяти постійній оборотності фінансових ресурсів вкупі з раціональним їх використанням замість накопичення і, як результат, фінансового застою в країні. Треба добре пам’ятати, що будь-який застій завжди доводить до гниття.

- Зробити сплату податків справою честі для кожного громадянина чи компанії. Максимально спростити оподаткування, відмовитися нарешті від ПДВ (детально про нові податки дивіться нижче). Видатки громадян мають відповідати їх доходам і контролюватися через видатки.

- НІ позиковим відсоткам — і кредитним, і депозитним.

- НІ спекулятивному ринку фінансів.

- Сприяти рівномірному розвитку всіх видів власності: державної, кооперативної, комунальної та приватної.

- Працювати винятково у правовому полі країни, унеможливити існування тіньового ринку фінансів.

Попередня
-= 53 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!