Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Ми не єдині під Місяцем у цьому світі. Така практика вже має місце у так званих мусульманських банках досить тривалий час. Тільки їм заробляти на лихварстві забороняє релігія, а ми відмовимося від цього завдяки здоровому глузду, прагненню до соціальної справедливості і намаганню побудувати унікальну, міцну і життєздатну ефективну економіку нової кооперативної держави (усі аргументи дивіться вище).

Так от, якщо кредити безвідсоткові, гуманні прибутки кредитора мають виникнути від частковóї участі в бізнес-проектах позичальників. Ці прибутки разом із надходженнями за послуги від обслуговування інших операцій мають покрити всі операційні, технічні й інші видатки фінансової установи. Проте часткова участь у бізнес-проектах позичальників може бути обов’язковою за згодою сторін.

Така схема взаємної співпраці дуже дисциплінує кредитора. Тепер він тим паче не може ризикувати задля прибутку в сумнівному проекті. Бо в разі невдачі, навіть при поверненні «тіла» кредиту, ні про який прибуток для нього не може бути й мови.

Грошова одиниця нової держави. Нова гривня

Одним із символів будь якої держави зазвичай є її грошова одиниця. Вона є мірилом не тільки процесу обміну будь чого на будь що, тобто праці – на товари, послуги і таке інше. Вона є, і це головне, мірилом якості фізичного існування людини, адекватності оцінки її праці. А для держави у цілому вона є мірилом оцінки кількості продукту, що виробляється щодня, і продукту, який накопичується «у засіках» в процесі діяльності нації за певний період. І що найголовніше – засобом оцінки усього надбання нації з метою визначення рівня капіталізиції країни.

У попередньому розділі ми чітко визначили для себе, що національна грошова одиниця не може бути об’єктом котирування та спекуляцій на цьому, що на внутрішньому ринку у неї немає ніякого обмінного курсу ні до якої валюти, що вона є величиною абсолютною – стабільною та незмінною. І що усе в економіці держави рухається навколо неї, як еквіваленту оцінки будь якого процесу творення, так і засобу уніфікації для визначення пропорційності співвідошення усього, що виробляється та споживається суспільством. І що всі ці фактори беззаперечно гарантуються державою. До того ж вона не зможе бути засобом накопичення, бо за простій грошей з часом прийдеться заплатити їх здешевленням.

Отже, нарешті ми отримаємо справжній стійкий державний символ. Стабільний, по доброму незмінний, забезпечений усіми ресурсами такої ж стабільної держави.

Зрозуміло, що гривня Київської Русі має повністю замінити нинішню гривню. Але як замінити? Протягом якого часу?

Усе буде робитися поступово. Відлік часу для нової грошової одиниці офіційно почнеться з моменту проголошення про заснування нової держави Київська Русь. А поки в обігу буде всім нам добре знайома гривня. Можливо «на вагу» така ж сама. Можливо, деномінована. Цей час ми визначаємо як перехідний. І зовсім не тому, що нові гроші важко швидко надрукувати і ввести в обіг. А тому що нова гривня ніяким чином не буде спадкоємницею долі старої. Вона буде від неї повністю «відв’язана». Тобто абсолютне номінальне значення нової гривні буде визначатися окремим засобом, і на момент одночасного введення вона одразу ж стане новітнім еквівалентом між працею, товарами та послугами. А решта старої грошової одиниці на прикінцевому етапі її ходіння аж до повного вилучення буде еквівалентно «підлаштована» під абсолютне номінальне значення нової.

Будь-яка велика за значенням ідея обов’язково має включати у свій контекст надзавдання. Які ж надзавдання треба ставити на етапі втілення в життя нової державної грошової одиниці?

Попередня
-= 59 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!