Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Ми повинні мати розуміння, що рішення про здійснення будь-якого інвестиційного проекту національного рівня за емісійні кошти має прийматися виключно Урядом за поданням та розрахунками головної економічної структури країни, а емісія грошей під проект здійснюватися центральним емісійно-резервним банком. Далі ці кошти будуть розподілятися через державне казначейство згідно із схемою 2.

СХЕМА 2. Фінансування проектів та поставки обладнання та матеріалів. Податки до бюджету

Ознаки проектів, які можуть бути створені державою за додатково емітовані інвестиційні кошти.

1. Проект за своїм значенням має бути унікальним та загальнонаціональним.

2. Проект має стати об’єктом довгострокового використання.

3. Проект повинен мати корисне значення не тільки для розвитку конкретної галузі, а й нести у собі певну ознаку міжнародної значущості для зміцнення позицій країни у міждержавних економічних відносинах.

4. Проект має бути цільовим, ідеально прорахованим не тільки економічно, а й всебічно вивіреним з усіх аспектів реального життя країни та її суспільства.

5. Проект має стати головною складовою діяльності певного переліку залучених для цього державних структур (див. схему 2). Це небхідно для закільцьовування емісійних коштів серед цих державних структур з метою надійного контролю за їх витрачанням та уніфікації звітності. Підприємства інших форм власності залучаються до такого циклу за необхідністю лише як постачальники власної продукції: як безпосередьо для виконання проекту, так і для клірингових міждержавних розрахунків за імпортоване обладнання, придбані технології або ексклюзивні матеріали. Розрахунки з ними проводяться за відвантажену продукцію виключно через державний банк стратегічного інвестування і соціальних програм, і вони є прикінцевою ланкою, яка не має зворотного фінансового чи товарного зв’язку з основним виконавцем – дирекцією інвестиційного проекту.

6. З пропозицією щодо ініціювання проекту може виступити будь який компетентний у цьому питанні громадянин країни – вчений, відомий профільний фахівець-практик, аналітик з фаха, також галузеві міністерства або підприємства, наукові заклади чи територіальні громади (за підтримки галузевих фахівців), на землях яких можуть бути розташовані об’єкти будівництва майбутнього інвестпроекту.

7. Офіційно ініціювати проект можуть: Глава держави – керівник Уряду та керівник головної економічної структури країни.

8. Згоду на такий проект дає виключно Глава держави – керівник Уряду і оформлює її своїм Указом та відповідною постановою Уряду.

Рента. Земельні рентні відносини

У мене немає жодного сумніву, що кожний українець має право на свою частку в земельних, природних і виробничих ресурсах країни. Її розмір має визначатися в результаті ділення загальної вартості всіх цих ресурсів на загальну кількість населення. Одним словом, незалежно від того, де живе людина — в місті чи селі, вона повинна почуватися співвласником скарбів своєї країни і мати вигоду від експлуатації всіх різновидів суспільних благ. Конституція України окреслює таке поняття, як «власність українського народу». Нехай воно зараз майже зовсім декларативне, але під час формування держави нового типу ми маємо спрямувати всі свої зусилля, щоб надати цьому надважливому поняттю реального наповнення.

Так що ж таке рента взагалі? Простіше кажучи, це засіб реалізації права на виробничу експлуатацію будь-яких скарбів, які є суспільною власністю.

Попередня
-= 63 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!