Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Реалізація ідеї самодопомоги шляхом взаємодопомоги

Система складається з обласних і місцевих кредитних спілок (кас взаємного фінансування) під загальною назвою «ВЗАЄМОДОПОМОГА (далі йде назва регіону)» з їх власною філійною мережею та Всеукраїнської асоціації кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «ВЗАЄМОДОПОМОГА».

Соціальний і економічний результат від діяльності тандему Всеукраїнської громадської організації «Кооперативний рух Напрям» та обслуговуючого кооперативу всеукраїнського масштабу «Напрям» базуватиметься передусім на заснуванні й успішній діяльності власних місцевих фінансових структур — кредитних спілок (кас взаємного фінансування) з розгалуженою філійною мережею та асоціації цих спілок уже національного рівня, які повинні стати надійним фінансовим підґрунтям для діяльності кооперативного руху загалом.

Характерна риса діяльності системи цих кредитних спілок (кас взаємного фінансування) — так само їх пріоритетна регіональність, децентралізація управління регіональними коштами, підкреслено регіональний вектор фінансової діяльності, регіональний коловорот обігу коштів, система взаємного гарантування, що спирається на авторитет і поруку громадських ватажків регіонального масштабу і випливає зі сталих порядних і конструктивних відносин у навколишньому середовищі. І, що надважливо, міцна прив’язка та вбудованість цієї фінансової інституції в систему поточної кооперативної виробничої діяльності.

Систему таких фінансових структур має бути засновано знизу догори, переважно на регіональному капіталі з метою його регіонального використання. Матеріальною основою для такого фінансового об’єднання повинні стати кошти регіональних інвесторів (пайовиків) і просто вкладників, що будуть суворо замкнені на кооперативні проекти регіону і тому прозоро контрольовані всередині співтовариства. Це суттєво знизить фінансові ризики.

Тобто найкращим організаційним варіантом має стати заснування мережі обласних і місцевих кредитних спілок (кас взаємного фінансування) з їх філіями (за потреби), які мають працювати на кооперативну ідеологію засобом інвестування у кооперативні економічні проекти.

Усі ці споріднені регіональні і місцеві кредитні спілки (каси взаємного фінансування) повинні бути об’єднані в асоціацію кредитних спілок (кас взаємного фінансування) національного масштабу.

Національна асоціація кредитних спілок (кас взаємного фінансування)

Кредитні спілки (каси взаємного фінансування) будь-якого рівня й ваги завжди відчувають потребу в удосконаленні спеціального законодавства, загальнодержавних правил діяльності, лобіюванні здорових корпоративних інтересів, консультаційній допомозі, навчанні працівників та інших нефінансових послугах.

Для забезпечення себе такими послугами вони мають заснувати власну Національну асоціацію кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога», якій має бути надано статус саморегулівної організації кредитних спілок (кас взаємного фінансування) — членів асоціації і яка візьме на себе всі перераховані вище завдання, а також юридичний і інформаційний супровід діяльності кредитних спілок (кас взаємного фінансування), розробку для них нових фінансових продуктів, аудит і аналіз їх фінансового стану, поширення ідеї кредитної кооперації та формування позитивного іміджу місцевих кредитних спілок (кас взаємного фінансування) у регіонах.

Дальше створення регіональними і місцевими кредитними спілками (касами взаємного фінансування) разом з Національною асоціацією кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога» загальнодержавної корпоративної сервісної інфраструктури зробить діяльність самих спілок надійною і стабільною.

Попередня
-= 74 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!