Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

І головне, Національна асоціація кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога» зможе ефективно представляти інтереси кредитних спілок (кас взаємного фінансування) — своїх членів у центральних органах влади та міжнародних кооперативно-фінансових організаціях.

А поєднання діяльності кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога» та їх філій зі структурами загальноукраїнського обслуговуючого кооперативу «Напрям», не посягаючи на автономність і самостійність самих спілок, посилить обидві організації, зробить їх надзвичайно потужними й ефективними установами, які зможуть максимально задовольнити будь-які потреби своїх членів.

Створення такої системи виробничо-кредитної кооперації в країні має здійснюватися теж знизу догори, що забезпечить демократичну структуру управління й концентрацію економічної влади як у місцевих і регіональних кредитних спілках (касах взаємного фінансування), так і в кооперативних філіях будь-якого рівня.

Висновок. Безперечно, така об’єднана дієва система матиме реальні важелі впливу як на суспільну думку, так і на соціально-економічний розвиток свого регіону та країни загалом.

Дещо про взаємодію кредитних спілок (кас взаємного фінансування) «Взаємодопомога»

з обслуговуючим кооперативом «Напрям»

З викладеного вище стає очевидним, що найлогічнішим і правильним кроком стане створення в кожному регіоні країни, як мінімум, однієї повноцінної регіональної кредитної спілки (каси взаємного фінансування) «Взаємодопомога» з її районними, міськими, селищними і сільськими філіями з метою активної співпраці з відповідною регіональною філією всеукраїнського обслуговуючого кооперативу «Напрям».

Рівномірна територіальна розгалуженість спілок (кас) в країні потрібна для безперебійного обміну між ними вільними фінансовими ресурсами та забезпечення розрахунків у межах самої кооперативної системи тощо. Отже, за успішного об’єднання навіть на регіональному рівні кооперативних і фінансово-кредитних потужностей системи в кожному регіоні країни сформується потужна конкурентоздатна система виробничої і фінансової-кредитної кооперації.

Світовий досвід розвитку й співпраці виробничої і фінансово-кредитної кооперації свідчить, що подібні об’єднані кооперативно-фінансові системи стало існують у багатьох розвинутих країнах і без них економічна діяльність цих країн на власному й світовому ринках не змогла бути достатньо ефективною та конкурентоспроможною. Але чомусь така система не стала переважною в громадському житті цих країн. Схоже, що або не до кінця усвідомлюється могутня об’єднувальна сила кооперативної ідеології для власного соціуму, або якісь домінантні політичні сили, розуміючи це цілком реально, навмисне стримують могутню синергію людської життєдіяльності, використовуючи її у якості допоміжної суто для виконання економічних завдань.

Висновок. Саме в Україні вперше у світі спільна кооперативна діяльність цілого народу має стати загальнонаціональною соціальною й економічною ідеологією. На довгі-довгі роки.

Окрему увагу треба приділити ролі й перевагам майбутнього заснування всеукраїнської об’єднаної кредитної спілки за умови успішної діяльності як мінімум 14 регіональних кредитних спілок (кас взаємного фінансування). Така об’єднана кредитна спілка (каса взаємного фінансування) може здійснювати майже всі види банківських операцій і забезпечить виконання таких завдань:

Попередня
-= 75 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!