Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розкинувши руки над прірвою

– А хто ж іще міг зробити з Букета таку відбивну! – вигукнув Ромка. – Підстерегти козла та віддухопелити тлумом. Аби закостогримів потім у ту саму палату, що й Букет!

– На сусіднє ліжко! – сподобалась ідея Корозії.

– Доцибався наш Букетик! – скрушно хитнув головою Северин. – Ну, хай там що, а та Оксана ж боксерові не жінка. З ким хотіла – з тим пішла. То що конкретно вирішуємо?

Рішенням було влаштувати боксерові те, що він учинив Букетові. Корозію відрядили шпигувати за противником, з’ясувати де живе, де буває, кудою ходить, коли повертається й подібне. Інші ж вітрогони розійшлись по домівках, поновлюючи в пам’яті усі відомі їм прийоми єдиноборств.

Наступна зустріч відбулась на третій день. Прикрашений величезною сизою гулею, Корозія оббіг усіх і кожного повідомив, що сьогодні боксер іде на день народження до приятеля й вертатиме додому рівно об одинадцятій вечора.

– А як знаєш час? – здивувався Северин.

– Агентурні дані! – незворушно запевнив рудавий.

Северин оголосив збір.

Хлопці сиділи на лаві біля чийогось, затіненого яблунями, обійстя й чекали. Антон намотував на кулак правиці шкіряного паска, Северин і Ромка розминали долоні повільними, зосередженими рухами хірурга перед відповідальною операцією. Корозія, якого брати не хотіли, але який учепився кліщем слідом, грався з мишкою. Її біленька цята дивно відсвічувала в перлистому місячному світлі.

– Наскочимо всі зразу, з трьох боків, – вкотре настановляв товаришів Ромка. – Поодинці він нас однією лівою повкладає!

Хлопець трохи нервував, і йому необхідно було щось говорити для заспокоєння.

– Не повкладає, – погрозливо запевнив Северин. – Сьогодні не його день!

– Одинадцята, – глянувши на годинник, повідомив Антон.

І саме цієї миті почулись голоси.

– Він! – тихо промовив Северин.

– А я що казав! – голосно зашепотів Корозія. – ЦРУ відпочиває!

– І не сам.

– З дівкою.

– Нічого. Соратниця підожде.

Лава ховалася в тіні гіллястої яблуні, що перекинула віття через паркан, тому розгледіти хлопців було важко. Натомість вони вже скоро побачили боксера, який наближався до них, ідучи серединою заллятої місяцем вулиці, й обіймаючи рукою дівчину. З його незв’язної мови та непевної ходи було зрозуміло – „під газом”.

– Нехило відтягнувся на іменинах! – зловтішно процідив Антон.

Попідводились.

– Це Оксана? – тихо спитав Северин.

– Ні, – шепнув Корозія. – Та, здається, трохи вища. Класна дівка. Родимка така прикольна на щічці.

– Родимка?.. – затнувся Северин. – Чорт, Оксана...

– Ну, поможи Боже! – скреготнув зубами Антон. – Боксер з подругою підійшли вже зовсім близько.

– Стоп! – шепнув Ромка. – Операція скасовується. Є кращий план!

Лозина, клацання замка та лікування ангіни.

Тепер тьотя Ада не дозволяє дівчинці спати „скільки заманеться”. Байдужим, відмерлим голосом вона будить Юлю о сьомій ранку й одразу садовить за стіл. „Ось, це завдання на сьогодні. Постарайся витримати стиль, відчути настрій”. Вона дістає малюнки з тієї заскленої шафи, до якої Юлі категорично заборонено підходити, й дівчинка їх перемальовує. Цілий день. Їй заборонено малювати щось інше, заборонено не малювати нічого, вона „повинна старатись”. Щоранку тьотя Ада кладе перед маленькою художницею кілька малюнків з шафи та йде на роботу. „Сніданок на столі і, сподіваюсь, ти поводитимешся розумно..!” За нею клацає замок, і дівчинка залишається сама. Ввечері – перевірка: „Тут непогано, але зверни увагу на настрій. Мені здається: ти його не відчула. А настрій – це дуже важливо! Придивись уважніше. Відчуй! А тут добре, тут все збігається. Молодчина..!”

Попередня
-= 57 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!