Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Забутий бог

- Тепер прийдеться митись. – Промовив Джекіл.

Дарен нічого не відповів.

Коли Джекіл і воїн з Анабель були на спині у ворона Томас промовив.

- Вирушайте без мене. Мені треба дещо довідатись. Пізніше я приєднаюсь до вас.

- Ти впевнений, Томасе? – Промовив Джекіл.

- Я маю розвідати про тих двох.

- Ти про що?

- Дарен потім вам все пояснить. А зараз вирушайте, ми й так багато втратили часу – промовив Томас.

- Хай бережуть тебе древні боги, синку. – Промовив наїзник.

Ворон розкрив свої могутні крила, швидко піднявся у повітря, здійнявши хмару пилу. Томас дивився їм у слід. Ворон деталі віддалявся, пролітаючи через озеро до виходу з Тенебрісу. Коли вони зникнули, чаклун попрямував до тіла Карда. Здійнявши руку над трупом, Томас промовив: «Фінаро лас мано ігніс». Тіло миттю спалахнуло вогнем. Чаклун дістав свій кинджал і розрізав собі долоню. Вмочивши у кров вказівний палець, почав наносити на чоло знаки вітру. Коли закінчив це робити, він сів на землю і став чекати. Дія знаків була миттєвою. Томас вибухнув яскравим світлом, перетворившись у повітряний ефір, який полинув в безодню Тенебріса.

Розділ III

«Білі ліси Кродна беруть свою назву від дерев роду гостролистих, роду кродневих, підтип безсмертних. Дані рослини характерні білою корою, що має властивість випромінювати сріблясте світло в нічну частину доби. Висота стовбура інколи досягає п’ятдесяти сажнів. Обхват - десять сажнів. Цінне якісною деревиною для суднобудівництва та лікувальними властивостями листя, що використовується при недугах зеленої чуми, болях у нирках, мігренях. Інколи вживається як спеція у пивоварінні. Природне угрупування лісу багате трав’янистими рослинами, представлених квітами martenus igalures, fliparis deonre, venru khorne. В народі зажили слави, як очі богів, дарунок землі, квіти холоду. Вважаються умовно-їстівними. Найбільш густих місцях зустрічається реліктовий вид ковили саргової.

Твариний світ багатий на стада трирогих терників, ліпсів, низькорослих коней. Населяють також сотні видів птахів від фенксів й закінчуючи гостровухами. З приматів дослідженно тільки кам’яне шимпанзе. З міфічних істот були помічені лише левіафани. Проте не виключно існування інших доісторичних видів.

Археологічні пошуки підтвердили теорію перших поселень аланійців. На місці розкопок було знайдено мури фортець, будинків господарських приміщень, масові захоронення. Виявлений також олтар та ідол язичницького бога Архона. Донедавна вважалось, що даний народ обмежувався фетишизмом. (Детальніший опис результатів розкопок висвітлено в праці «Буття») Слід зазначити, територію лісу засиляють дві раси, а саме турійці й фіонели – найдревніші з представників розумних рас, засновників древіх могутніх імперій. Проте зараз залишились лише невеликі поселення між кронами та в стовбурах дерев. Можна побачити також кам’яні будівлі на високому фундаменті. Ворожі до інших рас й схильні до варварства.

Західна частина лісу межує з прісним морем Лаут’туара, з берегів якого можна побачити острів Туар.

Східний кордон межує із Тенебрісом»

Стаття з газети «Ніалей»

Автор Хіард Розумний

Попередня
-= 11 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!