Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті

Есеї про вину, де я коротко і просто пояснюю, що таке вина і механізми її виникнення
Після військового вторгнення російських військ на територію України 24 лютого 2022 року Сергій відправив свою дружину Марію та доньку Ксенію до Польщі щоб вони перебували у безпеці. Але в Польщі його дружина Марія знайшла собі молодого поляка із квартирою у Кракові і вирішила розвестися із своїм чоловіком Сергієм та вийти знову заміж за поляка Франтішека Кшеменецького.
Ця історія сталася у 90-ті роки в Києві. Старшокласник Петя який прийшов на день народження своєї однокласниці Олени позаздрив їй через те, що її батько капітан далекого плавання купує для сім'ї імпортну техніку і він вирішив її вбити та пограбувати.
Есей про суспільство споживання
Це продовження оповідання про родичів померлого Михайла Олександровича які ділять його майно між собою...
Де ця межа між кримінальним злочином і народною традицією? Чи є кримінальним злочином викрадення нареченої?
Студент одного з вузів Тегерана Маджід був одержимий своєю "любов'ю" до студентки Аділи. Він домагався взаємності дівчини, але вона не відповідала на його наполегливі прохання вийти за нього заміж. Тоді розгніваний студент Маджід вирішив помститися їй за відмову і облив її обличчя кислотою...
Після смерті своєї дружини з якою Михайло Олександрович прожив у шлюбі 48 років тяжко п'є і веде самотній спосіб життя. Його дорослі діти живуть за кордоном і не цікавляться долею свого батька. Коли він помирає старший син Костянтин приїздить і влаштовує похорон батька. Коли він починає оформлювати документи на спадок приїзжають за кордону і інші діти і починають висувати свої претензії на частку спадщини.
Це оповідання про сучасних закоханих 13-ти річних підлітків "Ромео" і "Джульетту" які напевно були би школярами і можливо б навіть навчалися разом у одній школі....