Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті

Що може бути краще за улюблений томик «Володаря перснів»? Відповідь проста – улюблений томик, який уміщується в кишені.
Сумна статистика - за кількістю книг на душу населення Україна почесно займає останнє місце у Європі. Сучасний стиль життя зазнав змін, і сьогодні – чим менше часу ми витрачаємо на щось - тим краще себе почуваємо.
З початком нового історичного періоду процес книгодрукування зазнав багатьох змін. Сусідство з російською імперією виявилося згубним для українських видавців.
Українська книжка пройшла довгий шлях крізь терена історичного простору перед тим як стати такою, якою ми тримаємо її у руці. Це дивовижне перевтілення - результат плідної праці багатьох поколінь видавців.
Роберто Карлос да Сілва народився в невеличкому бразильському місті Гарса, штат Сан Пауло. А через 14 років народилася я. Минуло ще 14 років, і я його нарешті побачила. Він заповнив собою все моє життя. Ось вже 10 років нікого, крім Роберто Карлоса, в тому житті немає
Чомусь темі діяльності збройних формувань ОУН-Мельника у 1943-1944 роках приділено надзвичайно мало досліджень, які б неупереджено й об’єктивно висвітлювали цю героїчну та маловідому сторінку історії національно-визвольної боротьби. Поразка німецьких військ наприкінці 1942 року під Сталінградом, протиукраїнська політика та посилення репресій з боку німецької окупаційної влади, особливо на території Райхкомісаріату Україна, були основними причинами посилення руху опору на теренах України, який все чіткіше починає набувати форм партизанської боротьби. Проте, цей рух не мав єдності.
Все більше і більше відкривається невідомих фактів боротьби Карпатської України,бо ж до часописів попали тільки “уривки”, до того ж часто перекручені відомості посторонніх спостерігачів. Нижче ж наведені спогади учасники та творців тих подій
Події у Львові на День Перемоги засвідчили, що історичні факти можуть бути ефективним предметом політичного маніпулювання і дискредитації. І причина цього надзвичайно проста-незнання історії.
Зустріч з Ольгою Василюк (одним з авторів опублікованих на сайті) на Коронації Слова 2011
Розповідь українського письменника про своє життя